Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor Projesi

Kahramanmaraş'ta Onikişubat Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen "Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor Projesi" kapsamında ilk, orta ve liselerden 88 bin öğrenci sınava girdi.

Kahramanmaraş genelinde eğitim-öğretim gören ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin okuma oranını arttırmak ve eğitime katkı sağlamak amacıyla 4 yıl önce Onikişubat Belediyesince hayata geçirilen proje kapsamında, ilk yıldan bu yana her yıl 44 ila 55 bin arası kitap dağıtıldı.

İl genelindeki 88 bin öğrenci de okudukları kitaplardan bugün sınava girdi.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Nuri Pakdil Ortaokulu'nda öğrencileri sınav öncesi ziyaret etti.

Belediye Başkanı Mahçiçek, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje kapsamında geçen yıl aldıkları kitapları 300 bin çocuğun okuduğunu, bu sene de 500 bine yakın çocuğun okuyacağını söyledi.

Eğitime hizmet kapsamında 62 Bilgi ve Kültür Evi, 5 yurt ile ortaokul, 1 yurt ile Anadolu İmam Hatip Lisesi yaptıklarını dile getiren Mahçiçek, bu okulların 3'ünü eğitime açtıklarını, yakın bir zamanda da geriye kalanları eğitim ve öğretime kazandıracaklarını belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ise Onikişubat Belediyesinin katkılarıyla, Kahramanmaraş'ta bulunan ilçe farkı gözetmeksizin bütün okullarda 1. sınıflar hariç 2. ve 3. sınıflara 10 kitap, diğer sınıflara 5 kitaptan oluşan bir set tespit ettiklerini, bunların maliyetini de Onikişubat Belediyesinin karşıladığını söyledi.

Şu ana kadar 73 bin kitap dağıttıklarını, 1. sınava da il genelinde 88 bin öğrencinin girdiğini ifade eden Akkurt, şöyle konuştu:

"Kitap okumaya dönük olarak problemin kent ölçeğinde çözdüğümüzü ve bundan sonra çözeceğimizi düşünüyoruz. Öğrencilerimiz tabi ki derslerine çalışıyorlar tabi ki diğer aktivitelerini yerine getiriyorlar ama bunların dışında da okumaya mutlaka zaman ayırmaları gerekiyor. Okumayla ilgili olarak da faaliyetlerini devam ediyorlar. Kentte belirlediğimiz 1 milyon okuma hedefine bu gün itibarı ile inşallah ulaşacağız. 9 farklı kategoriden oluşan bu sınav uygulamasının öğrencilerimize, ilimize ve memleketimize hayırlar getirmesini diliyorum."

Akkurt, eğitime olan ciddi katkısından dolayı Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek'e teşekkür etti.

Kaynak: AA