'İzmir, Londra Ve Paris'ten Daha Güvenli'

İzmir İl Emniyet Müdürü Aşkın: 'Şehrimize 180 binin üzerinde Suriyeli göçmen gelmiş durumda. Onlara insani gerekçelerle kapımızı açtık. Ülkemizin tamamında 3,5 milyon Suriyeli var. Güvenlik güçlerimiz öyle büyük, öyle doğru bir mücadele yaptı ki, İzmir, Avrupa'nın pek çok kentinden daha güvenli bir kent oldu'

İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, kentte 180 binin üzerinde Suriyeli göçmenin yaşadığını belirterek, "Güvenlik güçlerimiz öyle büyük, öyle doğru bir mücadele yaptı ki, İzmir, Avrupa'nın pek çok kentinden daha güvenli bir kent oldu." ifadelerini kullandı.

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneğinden (İZSİAD) yapılan yazılı açıklamaya göre, derneğin aylık geleneksel "Çarşamba Toplantıları"nın konuğu Aşkın oldu.

Toplantıda konuşan Aşkın, Türkiye'nin terör bölgelerine yakınlığını anlattı. Bu nedenle Türkiye'nin çok büyük terör olaylarıyla karşı karşıya geldiğini dile getiren Aşkın, şunları kaydetti:

"İzmir’de de 5 Ocak 2017'de terörle karşılaştık. Kahraman şehidimiz Fethi Sekin ve altı yiğit arkadaşı, 'İzmirliler zarar görmesin' diye canlarını ortaya koydu. Bölücü örgütün üst yönetimi, İzmir'de tarihin en büyük katliamını yapmak üzere geldiğini söylüyordu. İzmir polisi olarak, bir kahramanımızı şehadete uğurladık ama hiçbir İzmirlinin zarar görmemesini sağladık. Terörle mücadele çok zor bir iş. Bu coğrafyada çok daha zor bir iş. Şehrimize 180 binin üzerinde Suriyeli göçmen gelmiş durumda. Onlara insani gerekçelerle kapımızı açtık. Ülkemizin tamamında 3,5 milyon Suriyeli var. Güvenlik güçlerimiz öyle büyük, öyle doğru bir mücadele yaptı ki, İzmir, Avrupa'nın pek çok kentinden daha güvenli bir kent oldu. Paris'ten, Londra'dan daha güvenliyiz, New York'tan daha güvenliyiz."

- "Ağustostan bu yana 429 terörist yakaladık"

Bunun yanında risklerin de olduğuna dikkat çeken Aşkın, en küçük bir ihtimali bile atlamadıklarını bildirdi.

Türkiye'nin en iyi ihbar hattının İzmir'de olduğuna değinen Aşkın, "İzmir’de bir analiz grubu oluşturduk. Trafik ve karakol polislerimiz dahi bu analiz grubunun içindeler. Sokaktaki şüphelileri mutlaka analiz ediyoruz. Yetkilerimizi sonuna kadar kullanıyoruz. Hatta biraz da zorluyoruz. Şu ana kadar bu grup sayesinde, ağustostan bu yana 429 terörist yakaladık. Ağırlıklı olarak FETÖ'cüler, PKK'lılar, DEAŞ'lılar ve aşırı sol örgütlerin üyeleri bunlar." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA