İstanbul İtfaiyesinin Su Altı Ekibi Kampa Girdi

Akarsu, göl ve denizde her türlü arama kurtarma operasyonlarına katılabilen İSAK ekipleri, müdahale kabiliyetlerini geliştirmek amacıyla Antalya'nın Kaş ilçesinde kampa girerek eğitim çalışmalarına devam ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 2016'da faaliyetlerine başlayan İtfaiye Su Altı ve Su Üstü Arama Kurtarma (İSAK) ekipleri, Antalya'nın Kaş ilçesinde kampa girdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul İtfaiyesi 153 istasyonda dünyanın en modern teçhizatlarıyla yangın, afet önleme ve kurtarma hizmetlerinde 7/24 çalışıyor.

Marmara Üniversitesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı işbirliğiyle yapılan Su Altı ve Su Üstü Arama Kurtarma Eğitimi'ni tamamlayan İSAK ekipleri, müdahale kabiliyetlerini geliştirmek için eğitim çalışmalarına devam ediyor.

Yüzme, su altında durma, ilk yardım, hayat kurtarma, kazalara müdahale, dirençlik, çeviklik ve hız, koşu, dayanaklılık, dağda yürüme, tüplü dalış ve yüksekten atlama kabiliyetlerine sahip su altı timi, teorik ve pratik eğitimle becerilerini geliştiriyor.

İSAK ekipleri, imkan ve kabiliyetlerini görebilmek için Antalya'nın Kaş ilçesinde kampa girdi.

- Her türlü iklimde çalışabiliyorlar

İstanbul'da sahil ve gölet bölgelerindeki istasyonlarda 24 saat göreve hazır olan 22 itfaiyeciden oluşan İSAK ekibi, her türlü iklim şartlarında görev yapabiliyor

Her türlü hava koşullarında saatte 3 kilometre yüzebilen ekipler, 10 kilometre koşabiliyor. Scuba ekipmanları ile 42 metreye kadar dalış yaparak, akarsu, göl ve denizde her türlü arama kurtarma operasyonlarına katılabilen ekiptekilerde scuba diver sertifikası ile 3 yıldız dalıcı, gümüş cankurtaran ve arama kurtarma uzmanlığı belgeleri bulunuyor.

İSAK ekipleri göreve başlamadan önce yüzme, su altında durma, ilk yardım hayat kurtarma, kazalara müdahale, dirençlik, çeviklik ve hız, koşu, dayanaklılık, dağda yürüme, tüplü dalış, yüksekten atlama gibi zorlu eğitimleri tamamladı. Türkiye'de ilk kez hayata geçirilen proje kapsamında, İSAK ekipleri Saroz, Kuşadası, Didim, Melen raftingi, Darıca, Florya, Adalar açıkları ve Belgrad ormanlarında aylarca eğitim ve tatbikat yaptı.
Kaynak: AA