Hopa'da Yıl Sonu Sergisi

Hopa Halk Eğitim Merkezince düzenlenen kurslarda yapılan ürünler yıl sonu sergisinde beğeniye sunuldu.

Belediye Parkı'nda düzenlenen sergiye, Artvin Valisi Ömer Doğanay, Hopa Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan, Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, Artvin İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, kursiyerler ve vatandaşlar katildi.

Sergi açılışında konuşan Vali Doğanay, öğrenmenin yaşı olmadığını belirterek, Halk Eğitim Merkezi'nin çalışmalarıyla birçok vatandaşın meslek sahibi olması ve kadınların da ülke ve ev ekonomisine katkı sunmasının kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür eden Doğanay, kursiyerlere belgelerini verdi.

Hopa Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat da Hopa Halk Eğitim Merkezi'nin faaliyetlerini her dönem önemsediklerini ifade ederek serginin oluşumunda emeği geçen kursiyerlere teşekkür etti.

Hopa Halk Eğitim Merkezi Müdürü Harun Yüce de beşikten mezara kadar eğitim ilkesinden hareket ederek tüm bireylere, toplumun içindeki tüm renklere hizmet vermeyi kendisine amaç edinmiş kurumlar olduklarını belirtti.

Avrupa'da bu tür faaliyetlerden yararlanma oranının yüzde 34 olduğunu aktaran Yüce, ülkemizde bu oranın yüzde 8'lerde kaldığını, Hopa HEM olarak yüzde 25 oranını yakaladıklarını söyledi.

Artvin'in ve Hopa'nın turizm potansiyelini dikkate alarak bu alanda ihtiyaçlara cevap vermeyi hedeflediklerini belirten Yüce, ilçeyi ziyaret eden turistlere yönelik hediyelik eşya yapım kurslarına ağırlık verdiklerini kaydetti.

Kurslarda yapılan ürünlerin satışından 100 bin lira gelir elde ettiklerini söyleyen Yüce, Dubai'de bir mağaza ile anlaşma yaptıklarını ve yurtdışı satışlarına yönelik çalışmalara ağırlık verdiklerini belirtti.

Yüce, şu ana kadar 4 bin 622 kursiyere eğitim verdiklerini, yıl sonu itibarıyla ise 5 bine ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Folklor ekibi gösterisinin ardından sergi açılışı gerçekleştirildi.

Vali Doğanay ve beraberindekiler daha sonra sergiyi gezdi.

Kaynak: AA