Hayvan Sevgisini Okulda Yaşayarak Öğreniyorlar

Trabzon'da öğrenciler, Ortahisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen 'Civcivler Buluşuyor' projesi kapsamında okulda yetiştirdikleri civcivler sayesinde hayvan sevgisini öğreniyor Bedri Rahmi Eyüpoğlu Ortaokulu Müdürü Karahasan: 'Çocuklarımızın okulda aldıkları akademik eğitimin yanı sıra sosyalleşmeleri açısından da hayvanlarla aralarında kurdukları bağın önemli olduğuna inanıyoruz. Bu kapsamda da öğrencilere hayvan sevgisini aşılamamız açısından biz ve çocuklarımız için önemli bir proje'

Hayvan Sevgisini Okulda Yaşayarak Öğreniyorlar
Trabzon'da öğrenciler, hayvan sevgisini kuluçka makinesinde yetiştirdikleri civcivlerle öğreniyor.

Ortahisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen "Civcivler Buluşuyor" projesi kapsamında Trabzon'da pilot okul seçilen Bedri Rahmi Eyüpoğlu İlk ve Ortaokulunda yetiştirilen civcivler, öğrencilerin maskotu haline geldi.

Proje kapsamında yaklaşık bir ay önce okula getirilen kuluçka makinesinden çıkan 25 civcivin bakımları, okuldaki görevliler tarafından yapılıyor.

Öğrenciler, civcivleri okulda belli saatlerde sevmek için birbirleriyle yarışıyor.

Ortahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bülent Bayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulla birlikte ortaklaşa hayata geçirilen proje kapsamında çocuklara hayvan sevgisini aşılamayı amaçladıklarını söyledi.

Bayrak, kurumda yetiştirilen tavukların yumurtalarını okuldaki kuluçka makinesine bıraktıklarını belirterek, "Yumurtaların geçirdiği biyolojik evreleri öğrencilerin yakından takip etmelerini sağladık. Böylelikle 21 gün sonra civcivlerimiz çıktı. Çocuklarımızın gelişiminde olumlu olacağını düşünerek, projeyi okulumuzda hayata geçirdik. Ama hayvan sevgisi günü birlik olan bir şey değil. Bu projeyi farklı kurum ve okullarda da devam ettirmeyi düşünüyoruz." dedi.

Bedri Rahmi Eyüpoğlu Ortaokulu Müdürü Adem Karahasan da öğrencilerin hayvan sevgisini "Civcivler Buluşuyor" projesi sayesinde yaşayacağını anlatarak, "Çocuklarımızın okulda aldıkları akademik eğitimin yanı sıra sosyalleşmeleri açısından da hayvanlarla aralarında kurdukları bağın önemli olduğuna inanıyoruz. Bu kapsamda da öğrencilere hayvan sevgisini aşılamamız açısından biz ve çocuklarımız için önemli bir proje." diye konuştu.

- Okul bahçesinde kümes oluşturulacak

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile okul bahçesine kümes yapmayı planladıklarını ifade eden Karahasan, şunları kaydetti:

"Kümeste civcivlerimizin gelişim süreçlerini hep birlikte takip edeceğiz. Çocukların çok yakın ilgi kurabileceği civcivlerin yanı sıra köpek, kaplumbağa, ördek ve tavşan gibi hayvanların da bakımını yapacağız. Proje öncesinde civciv görmeyen, ona dokunmayan öğrencimiz vardı. Ama geçen süre içerisinde öğrenciler artık civcivlere dokunabiliyorlar. Gelişimlerine artı bir katkısı olduğunu düşünüyorum."

- "Hayvanları çok seviyorum"

Okulun 2. sınıf öğrencilerinden Ela Akdemir, dünyadaki her varlığın sevilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Civcivleri çok seviyorum. Tutunca sıcacık, pamuk gibiler. Hayvanları çok seviyorum." dedi.

Ilgaz Güven de kuş beslediğini belirterek, civcivleri çok sevdiğini söyledi.

Dila Karahasan ise civcivi eline aldığında heyecandan ellerinin titrediğini ifade etti.
Kaynak: AA