Fotoğrafı Kentin Değerleriyle Öğreniyorlar

Bayburt Üniversitesi öğrencileri, dersleri kapsamında kentin doğal, tarihi ve kültürel mekanlarını fotoğraflıyor.

Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi İmran Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uygulamalı derslerde öğrencilerine sınıf yerine daha çok sahada eğitim vermek durumunda olduklarını söyledi.

Bayburt'un gerek coğrafi konumu gerekse de tarihiyle kendilerine zengin bir alan sunduğunu belirten Uzun, "Öğrencilerimizle Bayburt'taki şelaleleri, Bayburt Kalesini, Bayburt evlerini fotoğraflarken aynı zamanda da onların derslerini bire bir sahada işlemelerine olanak sunuyoruz. Günün belirli saatlerinde, doğal ışıkta hangi sayısal değerlerle nasıl fotoğraflama yapacağımızı öğrencilerimize uygulamalı olarak aktarıyoruz." dedi.

Uzun, uygulamalı dersleri sınıf yerine mümkün olduğunca sahada gerçekleştireceklerini ifade ederek, "Öğrencilerimizin uygulamalı derslerini sahada almasının onlara büyük yarar sağladığını ve sağlayacağını düşünüyorum. Çünkü fotoğraf, görsel iletişimi en güçlü araç olarak bizlere sunuyor. Bu anlamda da öğrencilerimiz uygulamalı olarak insanlarla, çevre ile buluşabilme ve çevreyi izleyebilmeyi de öğreniyor. Yıl sonunda bu fotoğraflarla bir sergi açmayı da planlıyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA