Dursunbey'de Silvikültür Tatbikatı

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü'nün Dursunbey Orman İşletme Müdürlüğü çalışanları için düzenlediği silvikültür tatbikatına, Dursunbey Meslek Yüksek Okulu (DMYO) Ormancılık Bölümü öğrencileri de katıldı.

Tatbikata, Silvikültür Şube Müdürü Sezgin İşbakan, İşletme Pazarlama Şube Müdürü Ramazan Kolsuz, Dursunbey Orman İşletme Müdürü Fahri Atalay, işletme şefleri ile çalışanları, Dursunbey Meslek Yüksek Okulu Ormancılık Bölümü öğrencileri ile öğretim görevlileri Mehmet Akça, Doğan Akdemir ve Figen Altıner katıldı.

Programda konuşan DUMYO Ormancılık Bölümü Başkanı Mehmet Akça, "Yapılan tatbikatı yerinde inceleme olanağı bulduk. Öğrencilerimize uygulamadan yetkili kişilerden ormanların nasıl yetiştirildiği, bakımlarının nasıl yapıldığı, üretimi yapılan orman ürünlerinin nasıl satışa hazırlandığı, orman yangınları ve orman zararlıları ile mücadelenin ne kadar önemli olduğu ile ilgili öğrencilere teorik ve uygulamalı eğitim verildi. Dursunbey Orman İşletme Müdürlüğü’nün desteği ile orman yangınlarıyla mücadelede kullanılan araçların tanıtımı da yapıldı." dedi.

Kaynak: AA