'Bağımlının Mesleğe Tutunması Gerekiyor'

Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Öztürk:'Psikolojik desteğin yanı sıra sosyal desteğe de ihtiyaç var. Bağımlının topluma kazandırılması için bir mesleğe tutunması gerekiyor'

Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, bağımlılar için psikolojik desteğin yanı sıra sosyal desteğe de ihtiyaç olduğunu belirterek, "Bağımlının topluma kazandırılması için bir mesleğe tutunması gerekiyor." dedi.

Öztürk, Türkiye Yeşilay Cemiyetinin bağımlılara ve bağımlı yakınlarına ücretsiz psikolojik danışmanlık ile rehabilitasyon hizmeti vermek üzere faaliyete geçirdiği YEDAM'ın Antalya'daki hizmet binasının açılış töreninde, madde bağımlılığının tüm toplumları tehdit ettiğini, YEDAM şubelerinden bağımlılık konusunda problem yaşayan ailelerin ve kişilerin destek alabileceklerini ifade etti.

Dünyada birçok tehlikenin bulunduğunu, madde bağımlılığının da bunlardan biri olduğuna işaret eden Prof. Dr. Öztürk, ailelerin de çocuklarını bu bağımlılığa kaptırabildiğini söyledi.

Öztürk, bu duruma müdahale edebilmek adına YEDAM'ı kurduklarını ve her türlü bağımlılığının tedavisine yardımcı olmaya çalışacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bağımlılıklarda psikiyatrik tedavi çok önemli ama tek başına yeterli değil. Kişiler bedensel olarak temizlendikten sonra bu temizlik hallerinin devam edebilmesi için çok programlı şekilde desteğe ihtiyaçları oluyor. Psikolojik desteğin yanı sıra sosyal desteğe de ihtiyaç var. Bağımlının topluma kazandırılması için bir mesleğe tutunması gerekiyor. Madde bağımlılığından kurtulma süreci sıkıntılı geçebilir. Bir tek ailemizin yüzünü güldürebilirsek, bir çocuğumuzu bu bataklıktan kurtarabilirsek bütün emeklere değer."

- Öğrencilere bağımlılığın zararları anlatılacak

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de alkol ve madde bağımlılığının giderek büyüyen bir sorun olarak karşılarına çıktığını dile getirdi.

Antalya'daki bağımlıların tedavisine yardımcı olmak için daha önce AMATEM'i açtıklarını, şimdi de YEDAM'ın Antalya'da hizmet vereceğini anlatan Türel, "YEDAM'da bir sosyolog, iki klinik psikolog, bir halkla ilişkiler görevlisi bulunacak. Keşke Antalya'da bu tür yerlere ihtiyaç olmasa. Bu bizim için güzel bir ideal. Ama ne yazık ki bazen ideallerinizi gerçekleştiremiyorsunuz." diye konuştu.

Menderes Türel, önümüzdeki günlerde başlatacakları ve 500 bin öğrenciye ulaşmayı hedefledikleri projeyle bağımlılığın zararlarını anlatacaklarını da kaydetti.

Konuşmaların ardından hizmet binasının açılışı yapıldı.
Kaynak: AA