7. Sosyal Bilimler Öğrenci Sempozyumu

Birikim Okulları öğrencileri tarafından düzenlenecek 7. Sosyal Bilimler Öğrenci Sempozyumu'nun tanıtım toplantısı yapıldı.

Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki tanıtım toplantısı, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İbn Haldun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fuat Erdal, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cemil Boz ile Birikim Okulları Genel Müdürü Yusuf Yalçın'ın katılımıyla gerçekleşti

"Adabımuaşeret" temasıyla 28 Nisan'da Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde, üç oturum şeklinde gerçekleştirilmesi planlanan sempozyumda, 46 öğrencinin araştırmaları sunulacak.

Sempozyuma, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Üsküdar Belediyesi, İbn Haldun Üniversitesi ile İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü de destek veriyor.

Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen, toplantıda yaptığı konuşmada, Üsküdar'ın İstanbul'un "kültür yakası" olduğunu söyledi.

"Adabımuaşeret" konu başlığının önemine vurgu yapan Türkmen, günümüzde bunun anlamını bilmeyen milyonlarca gencin bulunduğunu, sempozyum vesilesiyle bu konunun gençlere anlatılacağını söyledi.

İbn Haldun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdal da toplumun doktora ve mühendise olduğu gibi vizyon sahibi yöneticilere, vizyon sahibi siyasetçilere, tarihi doğru okuyan ve yönlendiren, doğru aktaran tarihçilere, alternatif düşünceler üreten düşünürlere ve felsefecilere de ihtiyacının bulunduğunu dile getirerek, bu anlamda sosyal bilimciler olarak gençlerin geleceğine yön verecek her türlü çalışmaya katkı sağlamaya çalıştıklarını anlattı.

İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Boz, sempozyum temasının spor için de önemli olduğunu aktarırken, geçen hafta oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş futbol karşılaşmasına dikkati çekti.

Boz, "Ne taraftarlık, ne sporculuk adabını yeterince yaşayamıyoruz, maalesef adabımuaşeret kurallarını unuttuk. Eskiden Beşiktaşlı ve Galatasaraylı taraftarlar birlikte maç izlerdi. Şimdi görüyoruz ki taraftarların birbirlerine tahammülü kalmamış." ifadelerini kullandı.

Birikim Okulları Genel Müdürü Yusuf Yalçın ise sempozyumun "Her şeyi merkezinde bırak" mottosuyla gerçekleştirileceğini kaydetti.

Kaynak: AA