42. Turizm Haftası

Ağrı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 42. Turizm Haftası dolayısıyla program düzenledi.

Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut, turizm haftalarının müdürlüklerin kendilerini yenileme ve yılın muhasebesi noktasında önemli bulduğunu söyledi.

Haftanın, önceki yıl yapılan çalışmalar ile yeni sezonda yapılacak çalışmalarla ilgili önemli bir süreç olduğunu anlatan Bulut, kentin tanıtımında müdürlük kadar paydaşların da önemli görevler üstlendiğini ifade etti.

Bulut, "Ağrı ile ilgili medyada çıkan olumlu haber, üniversitenin yön gösterici makaleleri, otellerin ve seyahat acentelerinin müşterileriyle olan olumlu diyalogları, il ve bölge turizmine ciddi bir katma değer sağlamaktadır. Biz bu yıl İran'a yönelik önemli bir turizm çalışması yaptık. Çok da verimli oldu. İran'dan her yıl 30-40 bin geçişler yapılır, bu geçişlerden ne Ağrı ne Doğubayazıt faydalanamazdı. Bu yıl mart ayı sonu, nisan ayı başı itibariyle otellerimizde ciddi bir doluluk oranı yaşadık." diye konuştu.

Türkiye'ye belirttiği tarihler arasında Gürbulak Sınır Kapısından 96 bin giriş yapıldığını hatırlatan Bulut, bu nedenle İran pazarını daha diri tutmak için çok daha fazla çalışmak zorunda olduklarını vurguladı.

Sektör temsilcilerinin İranlı misafirleri iyi karşılaması ve ağırlamasının önemli katkı sağlayacağını aktaran Bulut, şöyle konuştu:

"Biz bu şekilde turizm pastasından daha fazla pay alırız diye ümit ediyorum. Burada çok önemli bir konuyu paylaşmak istiyorum. Daha önce yıllarca hayalini kurduğumuz Nuh'un Gemisi Müzesinin Ağrı'da kurulmasıyla ilgili sayın valimizin ciddi çalışmaları olacak. Müzenin fizibilite çalışması tamamlanmak üzere. İnşallah bunu da ilerleyen süreçlerde projelendirerek hayata geçiririz diye ümit ediyorum."

Konuşma sonrası ilin tanıtımına yaptığı haberlerle katkı sunan Anadolu Ajansı, yerel gazeteler ve haber siteleri temsilcileri ile köşe yazarlarına hediyeleri verildi.

Program, il genelinde yapılan "Bana Ağrı'yı anlat" adlı kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

Programa, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Faruk Kaya, Rektör Danışmanı Doç. Dr. İbrahim Özgül, İş-Kur İl Müdürü Gıyas Güven, sektör temsilcileri, dereceye giren öğrenciler ile öğretmenler katıldı.

Kaynak: AA