Tunceli Belediyesi 10 Yeri Aracını Hizmete Sundu

Tunceli Belediyesi tarafından çeşitli hizmetlerde kullanılmak üzere 2'si Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hibe edilen 4 milyon lira değerindeki 10 yeni araç, düzenlenen program hizmete sunuldu.

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hibe edilen vidanjör ve çöp aracı ile belediye imkanlarıyla alınan greyder, tır, otobüs, dorse, engelli minibüsü, yemek dağıtım minibüsü, hastane servis minibüsü olmak üzere toplam 10 aracın hizmete sunulması için program düzenlendi.

Programda konuşan Tunceli Valisi ve Belediye Başkanvekili Tuncay Sonel, yeni alınan araçlarla hizmetlerdeki aksaklıkları gidereceklerini ifade etti.

Alınan araçların hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Sonel, şunları kaydetti:

"Bir yılda Tunceli'de 10 bin metrekare asfalt dökülürken bizim yapmış olduğumuz çalışmalarla, aldığımız bu yeni araçlarla bu yıl bir yılda 950 bin metre kare asfalt dökeceğiz. Yani 95 kat daha fazla asfalt yapacağız. Sonbahardan itibaren kış boyunca altyapı çalışmaları yaptık, yeni imar yolları açtık. Bu araçlarla yarından itibaren şehir içindeki yollar için asfaltlama sezonunu açacağız. Aldığımız araçlar arasında bulunan servis aracından yeni kurulan ilk tekstil fabrikasında çalışan işçilerimiz faydalanacak. Çalışmalarımız sonucunda tespit edilen bin ailemizin evlerine sıcak yemek götürmek için yemek dağıtım aracı aldık. Ayrıca Devlet Hastanemizde ana yol ile hastane arasında vatandaşlarımıza ücretsiz hizmet verecek bir servis minibüsü aldık. Yine bizim 'Hatırlamak bir gün değil her gün projemiz' kapsamında Tunceli'de 2 bin 529 engelli olan vatandaşımıza ulaştık. Özellikle engeli olan vatandaşlarımız, şehit ailelerimiz, gazilerimiz için engelli rampası olan bir minibüs aldık. Yine greyderimiz, kepçemiz ve en önemlisi güzel bir otobüsümüz artık var."

Göreve başladıktan sonra Tunceli'de birçok yeni projeyi hayata geçirdiğini vurgulayan Sonel, "Birçok projemiz tamamlandı ve diğer projelerimiz de en kısa sürede tamamlanacak. Tunceli'yi çiçek gibi yapacağız. Tunceli hakikaten güzel bir memleketimiz. Artık huzurla anılsın istiyoruz. Yöre insanımız için ne yapsak azdır. Bu konuda geldiğimizden beri bize destek veren başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımıza, bakanlarımıza, belediye başkan yardımcılarımıza, çalışma arkadaşlarımıza, yani emeği geçen tüm Tunceli ailesine teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA