Polisler 30 Yıl Sonra Afyonkarahisar'da Buluştu

İzmir Bornova Polis Okulundan 1989 yılında mezun olan ve Türkiye'nin dört bir köşesinde görev yapan polisler, 30 yıl sonra Afyonkarahisar'da buluştu.

Bornova Polis Okulunun 12. döneminde 180 polis adayı eğitim gördü. Bunlardan 174'ü mezun olarak Türkiye'nin çeşitli illerine görevlendirildi. Aradan geçen 30 yılda içlerinden bazıları şehadet şerbetini içerken, bazıları emekli oldu, bir bölümü de görevini sürdürüyor.

Mezunlardan İsmail Akçay, sosyal medya aracılığıyla arkadaşlarına ulaştı. 100'e yakın devre arkadaşı, Afyonkarahisar'da buluştu.

İsmail Akçay, arkadaşlarıyla 3 günlük bir buluşma tertiplediklerini kaydetti.

Afyonkarahisar'da 30 yıllık arkadaşlarına ev sahipliği yapan Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memurlarından Nurettin Özyürek, 1989 yılında 6 aylık bir eğitim aldıktan sonra 12. dönem mezunları olarak görev yapmaya başladıklarını belirtti.

Arkadaşlıkların ve dostlukların geçen süre içinde yok olmadığını gördüklerini ifade eden Özyürek, "Bu 30 yıllık zaman içinde arkadaşlıklarımızın ve dostluklarımızın kaybolmadığını gördük. Daha çok bu buluşmalarla bu hasretlerimizi sona erdireceğiz, perçinleyeceğiz. 12. dönem mezunu devrelerimize Afyonkarahisar'da ev sahipliği yapmaktan mutluluk ve gurur duyuyoruz." dedi.

Kaynak: AA