Kocaeli'den Kısa Kısa

İzmit Körfezi'ndeki alg patlaması nedeniyle Karamürsel sahil şeridi kahverengiye büründü.

Ereğli Sahil şeridinde, besin elementleri yönünden zengin ve sıcaklığın da uygun olduğu ortamlarda, iklim, oşinografi gibi etmenlerin de etkisiyle bir ya da birkaç "fitoplankton" türünün aşırı çoğalması sonucu su yüzeyinde toplanarak suyun renginin kahverengi veya kırmızı renkte gözükmesine sebep olan biyolojik bir oluşum olan "alg patlaması" ortaya çıktı.

Deniz suyunun renginin değişmesi çevredeki vatadaşlar tarafından merakla izlendi.

- Karamürsel'de kitap fuarı açıldı

Karamürsel Kaymakamlığı ve Karamürsel Belediyesince, 4 Temmuz Şehit Hüseyin Güldal Ortaokulu'nda "Kitap Fuarı" açıldı.

Açılışa, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Milli Eğitim Müdürü Murat Çakır, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Çakır, burada yaptığı konuşmada, kitap okumanın önemini vurgulayarak, Türk milleti olarak tarih boyunca bilgiye değer verdiğini söyledi.

Kitap okumanın insan hayatında yer edinmesi gerektiğini ifade eden Çakır, "Milletimizin kitaba yakın olduğu zamanlar nasıl eserler ürettiğini, nasıl huzur içinde yaşadığını hepimiz biliyoruz. Çağa ne kadar yakın olursak bilimde, sanayide, teknolojide, kültürde ve medeniyette o kadar yükseliriz. Ama ne zamanki kitaptan uzak, ilimden, irfandan uzaklaştırdığımızda sıkıntılar yaşadığımıza da ne yazık ki şahit olduk." diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol tarafından kitap fuarının açılış kurdelesi kesildi.

- Başiskele'de muhtarlar toplantısı

Başiskele ilçesinde nisan ayı muhtarlar toplantısı yapıldı.

Başiskele'de bir restoranda, Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz'ın başkanlığında düzenlenen toplantıya, mahalle muhtarları katıldı.

Ayaz, burada yaptığı konuşmada, Başiskele'nin sürekli gelişen ve büyüyen bir ilçe olduğunu, kamu kurumlarıyla uyum içinde çalışıldığını ve bu uyum içerisinde muhtarlarla yapılan istişarelerin önemli bir yeri olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin hayırlı olmasını dileyen Ayaz "Başiskele’de gönlümüz bir, yüreğimiz bir, hedeflerimiz bir. Tek derdimiz var oda güçlü Türkiye, Güçlü Başiskele'dir." diye konuştu.

Toplantıda ilçenin sorunları ve çözüm yolları görüşüldü.

- 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Kocaeli'de "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Gölcük Anakucağı Kreşi ve Karamürsel Ay Yıldızlar Anaokulu'nda düzenlenen programlar kapsamında öğrenciler, öğretmenlerinin yardımıyla hazırladığı koreografiyi müzik eşliğinde ortaya koydu.

Karamürsel ilçesindeki Ay Yıldızlar Anaokulu öğrencilerinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle hazırladıkları etkinlikler de büyük beğeni topladı.

Etkinliklere, okullarda görev alan öğretmenler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Kaynak: AA