Gördüğü Tedavilerle Kanseri Yendi

Bitlis'te 4 yıl önce meme kanserine yakalanan 44 yaşındaki iki çocuk annesi Gündüz, gördüğü tedavilerle kanseri yenmeyi başardı.

Bitlis'te 4 yıl önce kendisine meme kanseri teşhisi konulan 44 yaşındaki Nermin Gündüz, gördüğü tedavilerle kanseri yendi.

Teşhisin ardından kanserle yüzleşen Gündüz, Bitlis Devlet Hastanesi ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde (YYÜ) iki kez ameliyat geçirdi, daha sonra 6 ay 8 seans kemoterapi ve sonrasında radyoterapi tedavisi gördü.

Hastalığında geçirdiği zorlu süreçte yılmayan ve "bu bir griptir" diyerek inançla adeta kanserle dans etmeyi başaran iki çocuk annesi Gündüz, şimdi çalışmak istiyor.

Gündüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisine Bitlis Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi'nde (KETEM) mamografi çekimiyle kanser teşhisi konduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Yüce Rabbimin dediği gibi 'her zorlukta bir kolaylık vardır.' Elhamdülillah bu zorluğu kolaylıklarla, inancım, imanım ve doktorlarımla atlattım. Hastalığa rağmen kendimi salmadım. Mücadeleye devam ettim. Kanserle dans ettim ve bu dansı da başardığıma inanıyorum. Herkese bir umut ve moral oldum. Allah büyüktür. Allah kimsenin başına vermesin. 4 yıl kanserle yaşadım. Ama doktorlarımla konuştum. 'Siz bu hastalığı atlattınız. Bundan sonra hayatınızı yaşamaya bakın ve aklınıza bile getirmeyin.' dediler. Şimdi sadece çok ağır bir ilaç kullanıyorum."

Bitlis'i, insanlarını, tertemiz havasını, maneviyatını çok sevdiğini ve kendisini buraya adadığını ifade eden Gündüz, Bitlis'ten gitmek istemediğini ifade etti.

Gündüz, "Rabbim kanser hastalarına şifa versin. Evliyalar şehri Bitlis, gerçekten bana iyi geldi. Ailem batıda ama ben Bitlis'e yerleşmek istiyorum. Çünkü bu hastalığı batıda atlatamazdım. Bundan sonra beni yoracak değil, kafamı dağıtacak bir işte çalışmak istiyorum. Devletimizin de kanser hastalarına daha fazla maddi ve manevi destek olmasını bekliyorum." dedi.
Kaynak: AA