Burdur İl Özel İdaresi Sezonu Açtı

Burdur İl Özel İdaresi Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü, 2018 yılı iş sezonunu açtı.

Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nde 2018 yılı iş sezonunun açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Burdur Valisi Şerif Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, geçen yıl temelini attıkları hizmet binasının yaklaşık iki ay sonra açılacağını belirtti.

İl Özel İdaresi olarak geçen yıl sezon içinde önemli işlerin gerçekleştirildiğini, fikir birliği içinde verilen kararların hızlı bir biçimde uygulanmasını sağladıklarını dile getiren Vali Yılmaz, "2017 yılında toplam 76 milyon liralık bütçenin 57 milyon lirası yatırımlara harcandı." dedi.

Yılmaz, 2018 yılının bütçesinin ise 89 milyon lira olduğunu, 63 milyon liranın bu yıl ki yatırımlara ayrıldığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"2017 yılında 106 kilometresi özel idareden 11 kilometresi de KÖYDES'ten olmak üzere 117 kilometre sıcak asfalt yaptık. Bu Burdur tarihinde bir ilktir. Bundan 20 yıl önce köy yollarında trafik levhalarıyla, çizgileriyle sıcak asfalt olacak dediğiniz zaman size gülerlerdi. Bunu hayata geçirdik kurulan asfalt plenti ile biz hızlı bir şekilde sıcak asfalta başladık. Geçen yıl ve bu yıl aldığımız makinelerle artık ekibimizi oluşturmuş olduk. Profesyonel bir şekilde artık Burdur'da sıcak asfalt çalışmaları kesintisiz bir şekilde devam edecek."

Törende, konuşmaların ardından iş sezonu açılışı dolayısıyla kurban kesimi yapıldı.

Törene, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, AK Parti Burdur İl Başkanı Volkan Mengi, İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Bağcı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Olpak katıldı.

Kaynak: AA