Afyonkarahisar'da TYP Kapsamında Bin 200 Kişi İşe Alınacak

Afyonkarahisar Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Ahmet Karakaya, belediye ve kamu kurumları bünyesinde Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında bin 200 kişinin çalıştırılmak üzere işe alınacağını belirtti.

Karakaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Toplum Yararına Programlar" projesinde çalıştırılmak üzere alınacak kişilerin başvurularının bugün başladığını ve 28 Nisan’da sona ereceğini söyledi.

Müracaatların sonunda noter huzurunda kura çekimi yapılacağını aktaran Karakaya, başvuru başlangıç tarihi aynı olan TYP'lere, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ne göre aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca birinin katılabileceğini ve yabancı ve çalışma akdi askıda olan mevsimlik işçilerin başvuru yapamayacağını vurguladı.

Karakaya, ayrıca çalışmaya hak kazananların 15 Mayıs Salı günü işbaşı yapacağına dikkat çekerek, çalışma akdinin de 15 Kasım'da sona ereceğini bildirdi.

Öte yandan Karakaya, TYP müracaatları süresinde cumartesi günü de kurumun açık olacağını ve başvuru alacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA