43. İzmir Ayakkabı Ve Çanta Fuarı

Fuarda 4'ü yabancı 123 firma stant açtı.

Bu yıl 43. kez kapılarını açan Shoexpo-İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı'nda 4'ü yabancı 123 firma ürünlerini sergiliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından Fuarİzmir'de düzenlenen fuarda, 4'ü Brezilya, Ukranya ve Lübnan'dan olmak üzere 123 firma stant açtı.

Öte yandan ilk kez düzenlenen 1. Deri ve Deri Giyim Fuarı'na da 33 firma katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, fuarların açılışında, bugüne kadar İzmir'in fuarlar ve kongreler şehri olması için mücadele verenlere teşekkür etti.

İzmir halkının 96 yıldır fuarcılığı benimsediğini ifade eden Kocaoğlu, fuarcılığın zaman zaman altyapı eksikliklerinden dolayı İzmir'de daralma gösterse de Fuarİzmir'in açılışında sonra yılda yüzde 30 büyüme kaydettiğini vurguladı.

- İhracat kapısı

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Zandar da ihracatın hem sektör hem de Türkiye için çok önemli olduğunu belirterek, fuarların ihracatın kapılarını açan en önemli etkinliklerden biri olduğunu söyledi.

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, oda olarak fuarları, kent ekonomisinin kalkınmasında en hızlı ve etkili yollardan biri olarak gördüklerini belirtti. Bu yüzden fuarcılığa gereken desteği verdiklerini anlatan Özgener, şunları kaydetti:

"Bugün Shoexpo Ayakkabı Fuarı 123 katılımcı ile açılıyor. Bunlardan 90'ı teşvik almak için odamıza başvuru yaptı. Leather - More Deri ve Deri Konfeksiyon Fuarımız yeni bir fuar. 33 katılımcısı var. Bu katılımcıların da 20'si odamızdan destek almak üzere başvurusunu yaptı. Başka bir ifadeyle bugün bu iki fuarda stant açan firmaların yüzde 70'i odamızın maddi desteği ile fuara katılıyor."

Kaynak: AA