Yıldırım, Çankaya Köşkü'ndeki Şenlikte Çocuklarla Buluştu

Başbakan Yıldırım, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Çankaya Köşkü bahçesinde düzenlenen şenlikte çocuklarla bir araya geldiŞenlikte ebru yapan ve sikke basan Yıldırım, kendi yaptığı pamuk şekerlerini çocuklara ikram etti.

Başbakan Binali Yıldırım, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Çankaya Köşkü'nün şeref kapısı önündeki bahçede düzenlenen şenlikte çocuklarla bir araya geldi.

Yıldırım, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocukları kabulünün ardından Çankaya Köşkü bahçesinde oluşturulan "Çocuk Şenliği" alanına geldi.

Çocuklar, Başbakan Yıldırım'ın gelişiyle ellerindeki kırmızı ve beyaz balonları, "Sevgi, kardeşlik ve barış için" diyerek gökyüzüne bıraktı.

Yıldırım, daha sonra bahçeye kurulan stantları gezdi. Çocuklarla yakından ilgilenen ve onlarla fotoğraf çektiren Yıldırım, stantlarda ebru yaptı, sikke bastı. Yıldırım ayrıca kendi yaptığı pamuk şekerleri çocuklara ikram etti.

Başbakan Yıldırım, TRT Çocuk'ta yayınlanan çizgi filmlerdeki karakterleri temsil eden kostümlü kahramanlarla fotoğraf çektirdi.

Türk bayrakları ve balonlarla adeta panayır alanına dönüşen köşkün şeref kapısı önündeki bahçede, çocuklar öğle yemeğini açık büfeden yedi. Çocuklara dondurma, pamuk şeker, patlamış mısır, limonata ve macun şeker ikramında bulunuldu. Ayrıca çocuklar, TRT Çocuk'taki çizgi film kahramanlarının rol aldığı müzikallerini de izledi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şenliğine katılanlar arasında, şehit ve gazi yakınlarının çocuklarının yanı sıra, TRT'nin Uluslararası Çocuk Şenliği kapsamında 81 ülkeden gelen çocuklar ile Bakanlar Kurulu üyelerinin koltuklarına oturan çocuklar yer aldı.
Kaynak: AA