Filistinliler, Kocaeli'de Hasret Giderdi

Kocaeli Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimi gören Filistinli öğrenciler, 23 Nisan Çocuk Festivali’nde ülkelerinden gelen çocuklarla Kocaeli’de buluştu.

Filistinliler, Kocaeli'de Hasret Giderdi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin sayılı 23 Nisan etkinlikleri arasında gösterilen Kocaeli 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali coşkuyla kutlandı. Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenen ve 3 gün süren festivale 41 ülkeden 1000 öğrenci katılırken, Filistin’den Türkiye’ye gelen 11 çocuk, Kocaeli Üniversitesi’nde eğitim gören Filistinli öğrencilerle buluştu. Buluşmada Filistinli uluslararası öğrenciler ülkelerinden gelen 11 çocuğu kardeşleri gibi heyecanla karşıladı. Kocaeli’de tek yürek olan Filistinli çocuklar ve öğrenciler tüm dünyaya bir mesaj vererek, “Filistin özgürdür” diye seslendi.

Filistin’den gelip Kocaeli Üniversitesi’nde Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği üzerine yüksek lisans yapan Hammam Sawalma, Radyo Sinema ve Televizyon üzerine yüksek lisans yapan Safaa Bilal ve Eğitim Yönetimi üzerine yüksek lisan yapan Fidaa Ghiad, 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali’nde ülkelerinden gelen 11 çocuğu büyük heyecanla karşıladı. Buluşmada duygu dolu anlar yaşandı.

Buluşmada duygularını dile getiren Hammam Sawalma, “Şu an çok duygulandım. 3 yıldır Filistin’e gitmiyordum. Bugün burada hem dünya çocukları için hem de benim için bayram havası var. Böyle bir organizasyonla bizleri buluşturan ve bu heyecanı bizlere yaşatan, bize her zaman destek veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Kaynak: İHA