Birikim'de 23 Nisan Coşkusu

Bornova Birikim İlkokulunda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

Okulda bir araya gelen öğrenciler, saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı okudu.

Günün anlam ve önemini anlatan şiirlerin okunduğu etkinlikte, öğrenciler Türkiye'nin bütün yörelerine ait dans gösterileri sergiledi.

Kutlama programı kapsamında sandalye kapmaca, bayrak kapmaca, çuval yarışması, kaşıkla yumurta taşıma, halat çekme yarışmaları da düzenlendi.

Gönüllerince eğlenen çocuklar 23 Nisan'ı coşkuyla kutladı.

Kutlamada hazırladıkları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Bildirgesi de okuyan öğrenciler, çocuk haklarına saygılı olmanın dünyada özgürlük, adalet ve barışın temeli olduğunu belirterek, dünyayı iyilik ve güzelliğin kurtaracağını ifade etti.

Irak'ta, Suriye'de, Afganistan'da, Filistin'de dünyanın birçok yerinde binlerce çocuğun zulüm altında olduğunu dile getiren öğrenciler, hazırladıkları bildirgede dünyayı yönetenlere şöyle seslendi:

"Şimdi buradan sesleniyoruz. Bu zulmü durduracak olan sizlersiniz ve geleceği inşa edecek olan bizleriz. Buradan sizlere geleceğin inşası için ödev veriyoruz. Barışı, değer bilmeyi, hoşgörüyü, özgürlüğü, eşitliği, dayanışma gibi değerleri içselleştirmenizi istiyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı dünyada zulme maruz kalan tüm çocuklara armağan ediyoruz. Bir çocuğun gülmesi en büyük bayramdır diyoruz."

Kaynak: AA