20. Edremit Uçurtma Şenliği Yapıldı

Balıkesir’in Edremit Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen 20. Edremit Uçurtma Şenliği Altınkum Mahallesi Dalyan sahilinde yapıldı.

20. Edremit Uçurtma Şenliği Yapıldı
Altınkum sahilinde düzenlenen etkinlikte, Edremit Belediyesi tarafından bin 500 kişiye ücretsiz uçurtma dağıtıldı. Şenlikte gökyüzü rengarenk oldu. Belediyenin dağıtımının yanı sıra uçurtmalarını yanında getiren yaklaşık 3 bin kişi, rengarenk uçurtmalarını havalandırdı. Gökyüzünde özgürce uçurulan uçurtmaların yanı sıra çocuklar çuval, yumurta, süngerle su taşıma, eşini bul gibi oyunlarla gönüllerince eğlendi.

Çocukların yanı sıra büyüklerin de büyük bir keyifle uçurduğu uçurtmaların kimi gökyüzünün en yüksek noktasına çıkarken kiminin uçurtması ise ağaç dallarına takılıp yere düştü. Edremit Belediyesi Minikler Halk Oyunları Ekibi’nin de halk oyunları gösterisi yaptığı şenlikte dereceye girenlere Edremit Belediyesi tarafından çeşitli ödüller verildi.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, "Burası adeta bayram yeri gibi. Çocuklar özgürce uçurtmalarını uçuruyorlar. Bu özgürce uçuşlarını ülkeyi de özgür bir ortama getirerek önümüzdeki süreci Türkiye’nin demokrasi yolundaki özgürlüklerine kavuşturacaklarına inanıyorum. Özgürlüğün güzelliğini hep birlikte beraberce yaşıyoruz" dedi.

Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Metin Tunçer ise, "Her yıl bu tarihte çocuklarımıza bir uçurtma şenliği düzenliyoruz. Edremit’teki bütün çocukları bir araya getirerek onların bayramın gerçek havasını yaşamasını sağlıyoruz. Bugün de Edremit’teki bütün çocuklar burada. Onları gözlemliyoruz ve onların neşelerine ortak oluyoruz. Yüce Önder’in çocuklara bayramı niçin armağan ettiğini anlatabilecek en iyi metot çocuklarla olmak, onları meydanlara çıkarmak, aileleriyle özgürce uçurtmalarını uçurmalarını sağlamak" diye konuştu.

Uçurtma Şenliğine Belediye Başkanı Kamil Saka, CHP İlçe Başkanı Tayfun Gerkuş, Başkan Yardımcıları Fatma Özgirgin, Metin Tunçer, Meclis Üyeleri Müberra Uyar Karaca, Ali Yılmaz Diker, çocuklar ve aileleri katıldı.

Kaynak: İHA