Tabakhane Vadisi'nde Rekreasyon Projesine Başlandı

Trabzon'da Tabakhane Vadisi'nde uygulanacak rekreasyon projesinin yapımına başlandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, TOKİ ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Tabakhane Vadisi'nin kentsel dönüşüme tabi tutulduğunu anımsattı.

Çalışmalar kapsamında, bu alanda rekreasyon projesi de uygulanacağını belirten Gümrükçüoğlu, "İhale sürecinin tamamlanmasının ardından yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. Böylece vadide uygulanacak rekreasyon projesinin yapımına başlandı." ifadelerini kullandı.

Gümrükçüoğlu, Tabakhane kentsel dönüşüm alanı içinde Kanuni Bulvarını sahile bağlayacak önemli bir ulaşım aksının da yer alacağına dikkati çekerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu yolla birlikte, kamulaştırma ve yıkım çalışmalarını tamamladığımız Pazarkapı kavşağı ve Yavuz Selim Bulvarı arasındaki kısmın rekreasyon uygulama ihalesi TOKİ tarafından gerçekleştirildi. Yasal ihale sürecinin tamamlanmasının ardından geçtiğimiz cuma günü yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. Karayolları tarafından Pazarkapı kavşağı ile devlet karayolu da yeniden düzenlenmektedir. Bu dev çalışmalarımız tamamlandığında bölge, Karadeniz’in en gözde yaşam alanı olacaktır. Her türlü imkanı şehrimizin emrine sunan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'a, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'ya, TOKİ Başkanımız Sayın Mehmet Ergün Turan'a, şehrimizin milletvekillerine ve tüm ilgililerimize Trabzon'umuz adına teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA