İznik'te Tarihi Kent Ve Çocuk Koşusu Yapıldı

İznik Ultra Maratonu kapsamında düzenlenen İznik Tarihi Kent Koşusu ve çocuk koşularının startını İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, Belediye Başkanı Osman Sargın ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İsmail Yılmaz verdi. Start noktasında konuşan İznik Belediye Başkanı Osman Sargın İznik tarihi kent koşusunda yarışacak sporculara başarılar diledi.

İznik'te Tarihi Kent Ve Çocuk Koşusu Yapıldı
İznik Tarihi Kent Koşusu’nda yarışmacılar bir yandan birbirleri ile yarışırken bir yandan da onlarca tarihi eserin arasından geçerek görme fırsatı buldular. Koşu esnasında yarışmacılar sırasıyla Ayasofya Orhan Camii, Göl Kapı Bölgesi, İznik Su Altı Bazilikası önü, Kırgızlar Türbesi, Tarihi Yenişehir Kapı, Şehir Surları, Lefke Kapı, Yeşil Cami önü, Hacı Özbek Cami önlerinden geçerek Kılıçaslan Caddesi’nin muhteşem atmosferinde parkuru tamamladılar.

Türkiye’nin en büyük maraton yarışı olan İznik Ultra Maratonunda 5K İznik Tarihi Kent Koşusu ve 4-12 yaş arası çocuklara özel koşu yapıldı. İki koşuya da yüzlerce sporcu katıldı.

Çocuk koşusuna katılan 4-12 yaş arası minikler renkli karelere sahne olurken her iki yarışmada da dereceye girenler ise şu şekilde sıralandı:

5 km İznik Tarihi Kent Koşusu’nda erkeklerde Caner Aksoylu birinci, Fatih Karaaslan ikinci Mustafa Araç üçüncü. Kadınlarda ise birinci Rumeysa Balaban olurken, ikinci Tuğçe Aydın Yayla, üçüncülüğü ise Gülşah Azat kazandı.

Çocuk koşusunda erkeklerde Can Ulay birinci, Mehmet Ali Nalbant ikinci, Hubert Ozan Güner üçüncü olurken kadınlarda Arya Dolunay Yavaş birinci, Ada Doğan ikinci, Rümeysa Can ise üçüncü oldu.
Kaynak: İHA