Türkiye Kamu-Sen 6. Olağan Genel Kurulu

Türkiye KamuSen Genel Başkan Vekili Kahveci: 'Ülkemizin bölünmez bütünlüğü, çocuklarımızın geleceği, insanımızın ve kamu çalışanlarının ezilmişliğine son vermek, hakkı, hukuku ve ücret adaletini sağlamak için mücadele ediyoruz'.

Türkiye Kamu-Sen 6. Olağan Genel Kurulu
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Vekili Önder Kahveci, "Ülkemizin bölünmez bütünlüğü, çocuklarımızın geleceği, insanımızın ve kamu çalışanlarının ezilmişliğine son vermek, hakkı, hukuku ve ücret adaletini sağlamak için mücadele ediyoruz." dedi.

Kahveci, bir otelde düzenlenen Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonu 6. Olağan Genel Kurulu'nda, kuruldukları günden bugüne, millet sevgisi, vatan sevdası ve hizmet aşkından ödün vermediklerini, kuruluş felsefelerinden ayrılmadıklarını söyledi.

"Türkiye Kamu-Sen" denildiğinde, akla hep vatan, millet, hak ve mücadele geldiğini belirten Kahveci, ihanetle anılmadıklarını, bölücülerle yan yana durmadıklarını ifade etti.

Bölgede yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Kahveci, şöyle konuştu:

"Bugün coğrafyamızda kan ve gözyaşının hakim olduğu, savaş ve işgallerin hüküm sürdüğü ülkelerde dayanılmaz ve kabul edilemez acılar yaşanmaktadır. Bu kan ve gözyaşı kirli oyunlarla ülkemize de taşınmak istenmektedir. Tıpkı Haçlı Seferlerinde olduğu gibi yurdumuz bugün de içeriden ve dışarıdan kahpece kuşatılmış durumda. Emperyalist hainler, maşa olarak kullandıkları terör örgütleri aracılığıyla bizlere yeni bir bedel ödetme, her karış toprağında binlerce şehidin yattığı vatanımızı yeniden işgal etme pervasızlığı içinde her türlü kahpe planı yapıyor. Bu milletin bir daha işgal, bölünme ve yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalmaması için her türlü tedbiri almak ve uyanık olmak da hayati bir önem taşımaktadır.Bu noktada ülkemizi çepeçevre kuşatan ateş çemberini parçalayan Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı kahramanlarını, onur, gurur ve cesaret abidelerini asla unutmayacağız."

- "Türkiye Kamu-Sen, Türk sendikal hareketine yeni bir yol açtı"

Kahveci, Türkiye Kamu-Sen'in Türk sendikal hareketine yeni bir yol açtığını dile getirdi. Bu yaklaşımın her şart altında doğruları savunan, devletin ve milletin menfaatlerini her türlü çıkarın üstünde gören ama hak mücadelesinden asla taviz vermeyen kitle sendikacılığı olduğunu aktaran Kahveci, bu anlayış içinde memurların hak ve menfaatlerinin korunup geliştirilmesi için faaliyette bulunduklarını vurguladı.

Kahveci, şunları kaydetti:

"Ülkemizin bölünmez bütünlüğü, çocuklarımızın geleceği, insanımızın ve kamu çalışanlarının ezilmişliğine son vermek, hakkı, hukuku ve ücret adaletini sağlamak için mücadele ediyoruz. 26 yıl önce alevlenen bu mücadelemiz emekle alın teriyle çileyle harmanlanmış ve bugün yüzü Türk memuruna dönük, hedefi aydınlık bir gelecek olan bir sevda ateşine dönüşmüştür. Atalarımız, 'Doğru duvar yıkılmaz' demiş. Türkiye Kamu-Sen de kuruluşundan beri teslim olmadan, satmadan, satılmadan, yanlışa 'Doğru' demeden, dik duruşun, doğrunun ve haklının yanında olmanın sembolü olarak, dosdoğru bir duvar gibi ayaktadır, yıkılmamıştır, yıkılmayacaktır."
Kaynak: AA