TCI'den Donghai Hava Yolları İle Galley Anlaşması

Türk Kabin İçi Sistemleri Tasarım ve Üretim AŞ, Çin merkezli Donghai ile 10 'B737 MAX8' siparişi ile ilgili olarak galleylerin tasarımı ve üretimi konusunda anlaşmaya vardı.

Türk Kabin İçi Sistemleri Tasarım ve Üretim AŞ (TCI), Donghai Hava Yolları ile anlaşarak Çin pazarına giriş yaptı.

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamaya göre, Çin merkezli Donghai, 10 "B737 MAX-8" siparişi ile ilgili olarak galleylerin tasarımı ve üretimi konusunda TCI ile çalışmaya karar verdi. Uçakların tesliminin 2019 yılında başlayacağı anlaşma, Çin havacılık pazarına giriş açısından TCI için önemli bir kilometre taşı olma özelliği taşıyor.

THY ve TAI firmalarının 2011 yılında ortak teşebbüsü ile kurulan, 2015 yılından beri Boeing'in "Global Offerable" listesinde olan TCI, halihazırda Airbus ve Boeing uçaklarının kabin içi ürünlerinin tasarımı ve üretimi konularında aktif olarak çalışıyor.

Avrupa'nın en büyük MRO (bakım, onarım ve yenileme) merkezi olan HABOM İstanbul'da hizmet veren TCI, yenilikçi ürün tasarımı ve müşteri memnuniyetine verdiği önem gibi faktörlerle yakın gelecekte uçak kabin içi endüstrisinde global bir oyuncu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

TCI, Donghai Hava Yolları ile yaptığı anlaşma öncesinde Jet Airways ile 79, SpiceJet ile 155 ve Azerbaijan Airlines (AZAL) ile 10 uçağın galleylerinin tasarımı ve üretimi konusunda anlaşmalar gerçekleştirmişti.
Kaynak: AA