STSO Yönetim Kurulu Başkanı Akbaş Açıklaması

'Burada siyasi düşünce ile hareket etmeyeceğiz. Hepimizin hedefi Sinop'a hizmet etmektir'

Sinop Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Salim Akbaş, "Burada siyasi düşünce ile hareket etmeyeceğiz. Hepimizin hedefi Sinop'a hizmet etmektir." dedi.

Akbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 50 yıl önce kurulan STSO'nun başkanlığa seçildiğini hatırlattı.

Odalarının kentte önemli bir konuma sahip olduğunu belirten Akbaş, üstlendiği görevi layıkıyla yapmaya çalışacağını söyledi.

Seçimlerin ardından oluşturdukları yönetimle herkesin odaya nasıl katkı vereceğini düşündüklerini anlatan Akbaş, şöyle devam etti:

"Bizim görmediğimiz, unuttuğumuz bir şey varsa, kişi veya düşünce ayrımı gözetmeksizin ortak projelerle çalışarak Sinop ticaret erbaplarının hizmetine sunma arzusundayız. Bu oda kar güden, kar amaçlı değil, hizmet amaçlı bir odadır. Bu kapsamda bu kurullarda görev alan arkadaşlar kendi menfaatleri için bu makamları işgal edemezler, etmemeliler. Ticaretimizdeki başarı, kendi ahlakımızla, kendi yetenek ve başarımızla kazanılır. Bizler buraya hizmet anlayışı ile geldik. Oda başkanı ya da yönetim kurulu üyelerinin bir maaşı yoktur. Bizde gönüllülük esastır."

Her görüşten insanın odada söz hakkı olduğunun altını çizen Akbaş, "Odamız siyasi düşüncenin dışındadır. Bin 200 üyemiz var. Bu üyelerimiz arasında herkesin siyasi görüşü farklı olabilir. Burası siyaset yapma yeri değildir. Burası herkesin siyasi görüşüne saygılı bir odadır. Siyasi gücü olan varsa gücünü bu şehir için, bu oda için kullanmalıdır. Burada siyasi düşünce ile hareket etmeyeceğiz. Hepimizin hedefi Sinop'a hizmet etmektir." diye konuştu.

Kaynak: AA