Sandıklı Belediyesinden Jeotermal Isıtmalı Çiçek Serası

Sandıklı Belediyesi tarafından ilçede ilk defa yapılacak olan bir proje ile konut ısıtmasında kullanılan jeotermal su ile çiçek serası yapılacak.

SANJET A.Ş. bünyesinde yapımı devam eden jeotermal ısıtmalı çiçek serası ile sebze, meyve kurutma tesisinin tamamlanmasıyla belediye kendi bünyesinde dev bir seraya kavuşmuş olacak.

Bu kapsamda çiçek serasında yetiştirilecek ürünler ilçedeki park, bahçe ve yeşil alanlarda kullanılarak dışarıdan satın alınmasının önüne geçilecek. Bunun yanı sıra diğer resmi kurum ve kuruluşlara ücreti karşılığı satışı yapılarak gelir elde edilecektir.

Bin metrekare alan üzerine yapılan çiçek serası, arz talep dengesi göz önünde bulundurularak ilerleyen zamanlarda istek yoğun olursa büyütülecek.

Kurutma tesisinde ise her türlü meyve, sebze ve gıdanın kurutularak hijyenik bir şekilde paketlenmesi ve satışı planlanıyor. 500 metrekarelik bir alanda yüzde yüz yerli sermaye ürünleri kullanılarak yapılan tesislerde kurutulan ürünlerin ömrünün uzaması, bakteri ve su olmaması sebebiyle mikroplardan uzak tutulması planlanıyor.

Kaynak: AA