Rallide 66 Yıllık Otomobil Yarışıyor

Klasik Otomobil Kulübü’nün geleneksel Bahar Rallisi’nin dördüncüsü bugün başladı. 3 gün boyunca sürecek olan yarışmada 100 klasik otomobil Çırağan Sarayı’ndan Kilyos’a uzanan parkurda yarışacak.

Rallide 66 Yıllık Otomobil Yarışıyor
Birbirinden farklı model ve markada 100’e yakın klasik otomobilin katıldığı ve İstanbul’dan Kilyos’a uzanan parkurda gerçekleşecek Bahar Rallisi 2018’e bu sabah saat 10.30‘da, Çırağan Sarayı’ndan start verildi.

Klasik otomobil tutkunlarını bir araya getiren ralli, İstanbul’un Avrupa yakasında nostalji rüzgarı da estirecek.

Ralliye katılan en eski araç 1952 model

Klasik otomobil sahipleri ve severlerinin ilgiyle takip ettiği ralli hakkında konuşan Mercedes-Benz Türk Otomobil Grubu Pazarlama ve Satış Direktörü Şükrü Bekdikhan, farklı yaş ve model grubunda 100 klasik otomobilin ralliye katıldığını söyledi.

Rallinin görsel bir şölen yaşatacağını da belirten Bekdikhan, “Çırağan’da, klasik bir mekanda 100 klasik otomobille birlikte boğaz hattı boyunca Kilyos’a doğru hareket edeceğiz. 100 klasik otomobil tüm İstanbullulara büyük bir görsel şölen ve keyif yaşatacak. Eşleri, çocukları ve arabalarıyla 250 katılımcı İstanbul’a seyir zevki sunacak. Ralliye klasik otomobilseverler katılıyor. Yaş grubu olarak 1952 modelden 1980 modele kadar yer alan farklı tip ve marka otomobil bu etkinliğin içerisinde yer alıyor” dedi.

Geleneksel rallide yer alan ve en eski araç olan 1952 model klasik otomobilin sahibi Gürol Tuğra da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında yarışacak olmaktan dolayı gururlu olduğunu belirtti.

Tuğra, geleneksel ralliye 3’üncü kez katıldığını söyledi.



Rallinin ödül töreni ise 23 Nisan’da gerçekleştirilecek.
Kaynak: İHA