Ortak Miras Küçükçekmece Sahnesi'nde

“Ortak Miras Sahnede Buluşuyor” sloganıyla düzenlenen Toy Sahne Gösterisi Küçükçekmece Belediyesi Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde izleyiciyle buluştu.

Ortak Miras Küçükçekmece Sahnesi'nde
Dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan Türklerin kültürel renklerini aynı sahnede müzik ve dansla bir araya getiren “Toy Sahne Gösterisi”ni AK Parti İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve ilçe protokolü çok sayıda vatandaşla birlikte izledi.

Gösteride farklı coğrafyalardan 65 sanatçı ile Türklerin gelenek, görenek, edebiyat, desen, müzik, oyun ve çeşitliliği sahneye taşındı. Dansların yanı sıra üst düzey efektlerin dikkat çektiği gösteri, izleyenlerde hayranlık uyandırdı. Türk geleneklerine özgü dualarla yapılan açılışın ardından, kös ve davullarla sergilenen performansı savaş dansları takip etti.

Küçükçekmecelilerden tam not

Türk dünyasının geleneksel kültürünü tüm yönleriyle anlatan danslar, Küçükçekmece seyircisinden tam not aldı. Türk dünyası selamlama ve geleneksel oyun örnekleriyle başlayan gösterinin ikinci bölümünde Türklerin Anadolu’ya girişleri canlandırıldı. Balkanlar, KKTC ve 7 bölgeye ait yaşam, karakter, oyun ve türkü derlemeleri bu bölümde izleyenlere sunuldu.

AK Parti Milletvekili Halis Dalkılıç gösteri sonunda Toy Sahne Gösterisi ekibini tebrik ederek, programa ev sahipliği yapan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’e teşekkür etti.

Başkan Karadeniz’den birlik mesajı

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, birlik ve beraberlik mesajı verdiği konuşmasında,“ Türk dünyasının birlik ve beraberliğini göstermek açısından önemli bir program. Bu beraberliği çok daha farklı programlarla da artırmalıyız. Tüm Dünya’ya kültürlerimizi tanıtmalı ve birlik ve beraberliğimizi göstermeliyiz. Küçükçekmece’de kültür ve sanat sevdasını artırmak için bu tür programlara yer vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Program sonunda protokol üyeleri Toy Sahne Gösterisi ekibine teşekkür ederek, çiçek takdim etti.
Kaynak: İHA