Öğrenciler Diplomalarına Kulaç Atarak Ulaştı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde denizcilik lisesinden mezun olan öğrenciler, şişelerle Köyceğiz Gölü’ne bırakılan mezuniyet diplomalarını yüzerek aldı.

Öğrenciler Diplomalarına Kulaç Atarak Ulaştı
Köyceğiz Şehit Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, altıncı dönem öğrencilerini okul bahçesinde ve Köyceğiz Kordonu’nda yapılan etkinliklerle mezun etti.

Liseden mezun olan 58 öğrenci için düzenlenen mezuniyet törenine Köyceğiz Kaymakamı Erdinç Dolu, Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Cem, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Gönül Fırat ve Ali Aydoğan, veliler ile öğrenciler katıldı.

Mezun olan öğrencilerin alana gelmesinin ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törende, Okul birincisi Mustafa Avcı mezuniyet kütüğüne bröve çaktı.

Okul Müdürü Cafer Binici, öğrencilerin gemi yönetimi eğitimi aldıklarını belirterek okulda eğitim gören öğrencilerin yanı sıra bölgede yaşayan vatandaşlara da verdikleri kurslarla kaptanlık belgesi alma imkanı sağladıklarını söyledi.



Öğrencilerin tıpkı Şehit Ömer Halisdemir gibi gerektiğinde vatanları için her şeyi göze alacağına inandığını belirten Binici, öğrencilere yaşam boyu başarı ve mutluluk diledi.

Törende “Şehit Ömer Halisdemir Kitap Okuma Yarışmasında” dereceye giren öğrenciler ile “Akıl Oyunları” yarışmalarında birinci olan öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi.

Mezuniyet pastasının kesilmesinin ardından törene katılan protokol üyeleri, içinde öğrencilerin temsili diplomalarının bulunduğu şişeleri sırayla Köyceğiz Gölü’ne attı.

Mezun olan 58 öğrenci, göle atılan temsili diplomalarını yüzerek aldı. Göle atlayıp diplomalarını alan öğrenciler, renkli görüntüler oluşturdu. Diplomalarıyla gölden çıkanlar, sevinçlerini arkadaşları, öğretmenleri ve aileleriyle paylaştı.
Kaynak: İHA