IUC'nin Erbil'deki Rektörler Toplantısı

IUC Kurucu Başkanı Azizoğlu'nun katılımıyla, IKBY'nin Erbil kentinde rektörler toplantısı düzenlendi.

IUC'nin Erbil'deki Rektörler Toplantısı
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentinde "Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC)" tarafından rektörler toplantısı düzenlendi.

Erbil'deki Salahaddin Üniversitesi Konferans Salonu'nda yapılan toplantıya Türkiye'den IUC Kurucu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu ile birlikte Erbil, Duhok, Zaho, Felluce, Kerkük ve Musul'daki devlet üniversitelerinden gelen rektörler katıldı.

Basına kapalı gerçekleştirilen rektörler toplantısı öncesi AA muhabirine konuşan Azizoğlu, şunları söyledi:

"Uluslararası Üniversiteler Konseyi'nin Irak'ta güçlü bir üye sayısı var. Birçok kurumumuzda aktif görev yapıyorlar. Bunlar hem Kürt hem de Arap üniversiteleridir. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve Türk milletinin ana hedefinde İslam Dünyası'nın her alanda ekonomik, siyasi, diploması ve akademide son 15 yılda özellikle AK Parti iktidar dönemlerinde başarılı olması için büyük çaba gösteriliyor. Bütün dünyada artık Türkiye, İslam Dünyası'nın bir umudu haline geldi."

"Bu toplantımızda Kürt ve Arap üniversite rektörleriyle kaynaşmayı amaçlıyoruz." diyen Azizoğlu, "Türk Yüksek Öğretimi'nin küresel gücünden Arap ve Kürt üniversitelerinin yararlanmasının yanında öğrencilerin Türkiye'de okumasını sağlamak için IUC'nun bu konuda nasıl bir katkı sunabileceğini ele alacağız." dedi.

Türkiye'de milyonlarca Suriyelinin ikamet ettiğini ve üniversitelerde Arapça bilen akademisyenlere ihtiyaç olduğunu hatırlatan Azizoğlu, "Ortadoğu ve Afrika başta olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinden IUC'ye üye olan üniversitelerdeki akademisyenlerin Türkiye'de istihdam edilmelerine kolaylık sağlıyoruz. Bunun içerisinde Arap dili çok önem arz ediyor. Üniversiteler de Yükseköğretim Kurulu aracılığıyla çalışmalarını yoğun bir şekilde devam ettiriyor." diye konuştu.

Azizoğlu, 25 Nisan tarihine kadar sürecek IKBY'deki temaslarda ilgili bakanlık ve üniversiteleri ziyaret edeceklerini kaydetti.
Kaynak: AA