Denizli'den Kısa Kısa

Necla-Ergun Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PİSA) 2018 öğrenci değerlendirmesine katıldı.

Öğrencilerin okulda öğrendikleri bilgi ve becerileri günlük yaşamda kullanma becerisini ölçmeyi amaçlayan PİSA 2018'e katılan 15 yaş grubundan 42 öğrenci, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) ülkeleri arasında Türkiye'nin eğitim seviyesini üst seviyelere çıkarmak için mücadele etti.

OECD tarafından yürütülen PİSA araştırması kapsamında geliştirilen başarı testleri ve anketlere, Necla-Ergun Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yanı sıra Çivril Anadolu İmam Hatip Lisesinden 42 öğrencinin de katıldığı, PİSA'ya nisan ayı süresince Türkiye'den 189 okuldan 7 bin 292 öğrencinin gireceği öğrenildi.

- Üniversitelilerden engelli öğrencilere moral desteği

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Denizli İl Müdürlüğüne bağlı Honaz Öğrenci Yurdunda kalan üniversiteliler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile zihinsel engelli öğrencilere bayrak, boyama kitabı ve balon hediye etti.

Pamukkale Üniversitesi Honaz Meslek Yüksekokulunda öğrenim gören ve Honaz Öğrenci Yurdu'nda kalan üniversite öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezine ziyaret düzenledi.

Yurt Müdürlüğü ile zihinsel engelli öğrencileri ziyaret eden üniversiteliler, engelli öğrencilere boyama kitabı, bayrak ve balon hediye etti.

Ziyaret sırasında zihinsel engelli bir öğrencinin doğum gününü de kutlayan üniversiteliler, engelli çocuklara bağlama çaldı.

Kaynak: AA