Başbakan Yıldırım bundan sonra ne yapar?

Hakan Çelik seçimle birlikte girilecek olan yeni dönemde Erdoğan'ın seçilmesi durumunda Başbakan Binali Yıldırım'a cumhurbaşkanlığı yardımcılığı görevinin önerilebileceğini iddia etti.

Başbakan Yıldırım bundan sonra ne yapar?
Başbakan Yıldırım bundan sonra ne yapar?
24 Haziran'da gerçekleştirilecek olan seçimle Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi resmen devreye girecek ve Türkiye'de yeni bir dönem başlayacak.

Yeni dönemde Başbakan bulunmuyor dolayısıyla Başbakan Binali Yıldırım'ın bundan sonra nasıl bir görevde bulunacağı konuşulmaya başlandı.

Posta gazetesi yazarı Hakan Çelik de kaleme aldığı yazısında Başbakan Binali Yıldırım'dan övgü dolu sözlerle bahsederek Yıldırım'ın bundan sonra ne iş yapacağı konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Çelik, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterileceği konuşulan Binali Yıldırım'ın bu konuya pek sıcak bakmadğını söyledi.

Hakan Çelik,  'Erdoğan'ın seçilmesi durumunda cumhurbaşkanlığı yardımcılığı görevinin Yıldırım'a önerilebileceğini tahmin ediyorum' dedi.

İşte Hakan Çelik'in o yazısı;

İki ay sonra yapılacak olan erken seçimle Türkiye'de yeni bir dönem başlayacak. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi resmen devreye girecek. Yeni modelde bir başbakan bulunmuyor. Devletin idari yapısı, cumhurbaşkanı, yardımcıları ve bakanlar şeklinde örgütleniyor. Parlamentodaki milletvekili sayısı da 550'den 600'e yükseliyor.

Binali Yıldırım, Türkiye Cumhuriyeti'nin son başbakanı olacak. Yıldırım, projeci kimliği, başarıları, insani özellikleri ve üslubuyla şimdiden siyaset tarihimizin en önemli liderleri arasına girdi.

Bir taraftan terörle mücadele, diğer yandan devletin en kritik yerlerinde örgütlenen FETÖ, içeride ve dışarıda yaşanan güçlükler, ekonominin hassas dengeleri, istikrarlı kalkınma ve büyüme gerekliliği...

Bir geçiş döneminde koltuğa oturmasına karşın Binali Yıldırım bütün bu konularda ciddi adımlar attı. Devletin son dönemde fonksiyonları değişmekte olan organlarını etkin şekilde koordine etti.

Recep Tayyip Erdoğan gibi çok güçlü ve karizmatik bir liderle uyumlu bir ilişki ortaya koydu. Bu ilişki samimiyet ve güvene dayalı olduğu için önemli bir sorun da yaşanmadı.



Bir süredir Yıldırım'ın yeni dönemde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterileceği konuşuluyordu.

Ancak bu görevi hedeflemediğini biliyorum. “Türkiye Cumhuriyeti'nin son başbakanı” olarak görev yaptıktan sonra İstanbul'da yerel yönetimin başına geçmeyi uygun bulmuyor. Bir televizyon programında bu konuyla ilgili görüşü sorulduğunda “İyi kötü bir işimiz var işte” diyecek kadar tevazu sahibi ve esprili bir insan.

Mizah, siyasetin malum gidişatı içinde unuttuğumuz bir şeydi. Başbakan Yıldırım tebessüm ettiren ve düşündüren çıkışlarıyla son dönemde ağırlaşan siyasi hayatımıza güler yüzlü bir üslup getirdi.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız