Akhisar Kapalı Pazar Yerinde Sona Gelindi

İnegöl Belediyesi’nin Akhisar, Baykoca ve Huzur mahallelerinin ortak kullanımı için yaptığı kapalı pazar yerinde sona gelindi.

Akhisar Kapalı Pazar Yerinde Sona Gelindi
360 tezgahlık kapasitesi bulunan pazarın en kısa zamanda tamamlanarak hizmete girmesi hedefleniyor.

2017 yılı Nisan ayında temeli atılan pazarı inceleyen Belediye Başkanı Alper Taban, “İnegöl’e değer katmaya, üretmeye, çalışmaya devam ediyoruz. İnegöl zaten ziyadesiyle bunu hak ediyor. Gelişen ekonomisi, artan nüfusu ile ihtiyaçları karşılamak için bizler de mahalli idareler olarak gayret sarf ediyoruz. Akhisar Mahallesi’nde yapımı süren kapalı pazar yerimizi incelemek üzere geldik. Bu bölge yeni İnegöl diye tabir ettiğimiz bölge. Bu havza içerisinde, inşallah Baykoca, Huzur ve Akhisar mahallelerinin istifade edeceği kapalı semt pazarını inşa ediyoruz. Bitirmeye çok yaklaştık. Geçen yıl nisan ayında temeli atılan projemizde sona yaklaştık” dedi.

Taban, “Proje hakkında da bilgi verecek olursak, toplam 4176 metrekarelik bir alan. 3944 metrekaresi çelik çatılı, 232 metrekaresi de idarî binadan oluşuyor. Burada inşallah 360 tezgahlık bir kapasite olacak” açıklamalarında bulundu.

Başkan Taban, “Maliyeti yaklaşık 3 buçuk milyon TL. Bunlar günün şartları gereği artık ihtiyaç olan yatırımlar. Vatandaşlarımız yazın da kışın da en güzel şekilde pazara gelerek rahat ve huzurlu bir şekilde hizmetini alabilsin istiyoruz. Bu güzel pazar yerini de en kısa zamanda hizmete sunmuş olacağız. Pazar yerimizin hem bölgemize hem de şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA