VSY Biotechnology, ABD'de Katarakt Ve Refraktif Cerrahisi Kongresi'ne Katıldı

Amerikan Katarakt ve Refraktif Cerrahisi Derneği tarafından düzenlenen kongrede Türkiye'den sadece VSY Biotechnology yer aldı.

VSY Biotechnology, Amerikan Katarakt ve Refraktif Cerrahisi Derneği (ASCRS) tarafından Washington'da düzenlenen Katarakt ve Refraktif Cerrahisi Kongresi'ne katılan tek Türk firması oldu.

VSY Biotechnology açıklamasına göre, Katarakt ve Refraktif Cerrahisi Kongresi, ABD'nin başkenti Washington'da gerçekleşti. ASCRS tarafından geleneksel olarak düzenlenen kongrede Türkiye'den sadece VSY Biotechnology yer aldı.

Kongrede, VSY Biotechnology Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Varlıbaş, VSY Biotechnology Üst Yöneticisi (CEO) Özge Altunbaş Göktekin ile şirketin Kurumsal İletişim Müdürü Berna Özel Güvensan, Yurt dışı Satış ve Pazarlama Grup Müdürü Fatih Ergin, Oftalmoloji Yurt Dışı Ürün Müdürleri Betül Kahraman ve Candan Aydın bulundu.

VSY Biotechnology yetkilileri, kongre alanındaki standında oftalmoloji alanının temsilcileri ile buluşurken, onaylı Ar-Ge merkezinde geliştirilerek üretimi gerçekleştirilen ürün portföyüne dair soruları yanıtladı. Yetkililer ayrıca sağlık biyoteknolojisine ilişkin bilgi alış verişinde bulundu.

Açıklamaya göre, 60'tan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren VSY Biotechnology, son teknoloji ile ürettiği ve tüm ülkelerde patent başvuruları yapılan yeni göz içi lensi Acriva Trinova'yı da kongre sırasında dünyaya tanıttı.

Acriva Trinova göz içi lensi katarakta çözüm oluştururken aynı zamanda yakın-orta ve uzak mesafelerde kesintisiz sürekli görüş sağlayarak, hipermetrop, miyop, astigmat göz kusurlarını ortadan kaldırabiliyor. Ameliyat sonrasında göz bozuklukları giderilebiliyor ve hasta hayatına gözlük takmadan devam edebiliyor.

Özel tasarımı sayesinde karanlık tüm ışık koşullarında gözde optimum ışık dağılımı gerçekleştiriyor, daha iyi kontrast duyarlılığı oluşuyor. Yüzde 92 oranında çok yüksek bir seviyede efektif olarak retinaya ışık iletimini gerçekleştirebilen göz içi lensi, bu özelliğiyle de karanlık ortamlarda dahi kolay görüş imkanı sunabiliyor.

Trinova gözde ışık dağılımını engelliyor. Trinova kullanıcılarında "kedigözü parlamaları" oluşmuyor.

Kongre boyunca yapılan interaktif paneller, workshop çalışmaları, vaka incelemeleri, cerrahi video sunumları ile de oftalmolojide alanındaki güncel gelişmeler ortaya kondu.
Kaynak: AA