TÜ'de Bosna Hersek Gecesi Düzenlendi

Trakya Üniversitesi (TÜ) Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Bosna Hersek Gecesi düzenlendi.

TÜ Balkan Kongre Merkezinde düzenlenen etkinliğe konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Cemalettin Latiç, Bosna Hersek'in ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç'i anlattı.

Dünyada, Bosna ve İzzetbegoviç'i seven ülkenin Türkiye olduğunu anlatan Latiç, "Bu sevgi ve saygı Fatih Sultan Mehmet'ten kaynaklanıyor. Fatih, Akşemseddin ile Saraybosna'ya gelince, 'Allah'ım bu ne kadar güzel bir yer. Kıyamete kadar burada İslam'ı eyle' demiş. Bu duanın yeri hala biliniyor." dedi.

1979 yılında İzzetbegoviç ile tanıştığını o günden sonra hep birlikte olduklarını anlatan Latiç, İzzetbegoviç'in 12 yıl başdanışmanlığını yaptığını ve onu çok iyi tanıdığını söyledi.

İzzetbegoviç'in tam bir Bosna sevdalısı ve iyi bir devlet adamı olduğunu vurgulayan Latiç, "Şu an burada olsaydı, 'ben önemli değilim önemli olan Bosna' derdi." diye konuştu.

TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da üniversitelerinde okuyan Balkan öğrenciler ve eğitim hakkında bilgiler vererek Latiç'e etkinliğe katkılarından dolayı teşekkür etti.

Kaynak: AA