'Şehir Ve İnsan' Paneli

Canik Belediyesi tarafından "3. bin yılda insan" temasıyla düzenlenen uluslararası sempozyum, konferans ve panel dizisinin sonuncusu gerçekleştirildi.

Canik Kültür Merkezinde düzenlenen "Şehir ve İnsan" panelinde akademisyenler, insan, değerler ve şehir konusunu işledi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, panelin açılışında yaptığı konuşmada, nisan ayında iki önemli uluslararası sempozyumun ardından şehir ve insan gibi iki önemli konuda bilim insanlarını şehirle buluşturduklarını söyledi.

İnsan, şehir ve medeniyetin son yüz yıldır üzerinde çokça konuşulan konular olduğunu anlatan Genç, "Bu üç konu, üzerinde kafa yorulması gereken bir hal aldı. Dolayısıyla bu tür sempozyum ve panelleri, insanımızın ve şehrimizin kodlarını yeniden ortaya çıkarması bakımından son derece önemli buluyoruz." dedi.

Şehrin sadece binalardan oluşmadığını, toplumun kimliği olduğunu vurgulayan Genç, "Ahlak, inanç, değerler sistemi gibi kavramların oluşturduğu medeniyet tasavvuru bir şehir için olmazsa olmazdır. Bir şehirli insan var, bir de şehri sömüren insan. Bu manada biz hangisiyiz? Bunun cevabını bulmamız gerekiyor. Peygamber Efendimiz Medine'ye gelmeden önceki zamanlarında hep insanla uğraşmıştır. Çünkü önce insanla uğraşılmalıdır. İnsandan başlamayan ve onu eğitemeyen hiçbir şey kalıcı olamaz. Bizim de düsturumuz budur." ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından panel gerçekleştirildi.

Kaynak: AA