Gölbaşı'ndan Kısa Kısa

Gölbaşı Belediyesi Turan Özdemir Kültür ve Taziye Evi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Fatih Mahallesi'nde yaptırılan Turan Özdemir Kültür ve Taziye Evi’nin açılışında konuşan Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, mahallelerde toplam 17 tane taziye evi olduğunu ama yine de yetersiz olduğunu söyledi.

Başkan Özdemir, "Hacı Gani Diler Camisi'nin zemin katında oluşturduğumuz kültür ve taziye evi dolayısıyla cami inşaatı hemşehrilerimizin desteği ile Gölbaşı Belediyesi tarafından yapılmaktadır. Buranın arsası Karaburun köyünden Hacı Gani Diler tarafından bağışlandı. Bu yüzden bu caminin isminin de Hacı Gani Diler Camisi olarak kararlaştırıldı." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından taziye evi ve cami inşaatı gezildi.

Düzenlenen programa, Gölbaşı Kaymakamı Can Aksoy, İlçe Müftüsü Selami Sayın, hayırsever ve vatandaşlar katıldı.

- Gölbaşı'nda hırsızlık

Gölbaşı ilçesinde gezi ve yürüyüş yolu kemeri üzerindeki aydınlatma lambaları çalındı.

Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, gezi ve yürüyüş yolu kemerini aydınlatan led aydınlatma lambalarından bazılarının yerlerinden sökülürken, çevresindeki bazı armatürlerin de çalındığını söyledi.

Belediye olarak yapılan hizmetlerdeki ürünleri büyük bir titizlikle koruduklarını ve bakımını sürekli olarak yaptıklarını belirten Özdemir, "Hepimizin sahip çıkması ve göz bebeğimiz gibi korumamız gereken hizmetlere verilen zararlar çok üzücü. Bu kişiler kamera kayıtları incelendikten sonra tespit edilecek ve yargı önünde kendilerinden hesap sorulacaktır. Bu hizmetlerin hepsi vatandaşların vergileriyle yapılıyor." diye konuştu.

Gölbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, hırsızlık olayı ile ilgili soruşturmasını sürdürüyor.

Kaynak: AA