Giresun'da Turizmin Hedefi Açıklaması 'Akıllarda Kalmak'

Giresun’da turizm çalışmaları meyvelerini vermeye devam ediyor. 2018’in ilk 3 ayında yerli ve yabancı olarak 45 bin 672 turist Giresun’a geldi.

Giresun'da Turizmin Hedefi Açıklaması 'Akıllarda Kalmak'
Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden alınan verilere göre, 2009 yılında Giresun’da turizm tesislerine 47 bin 715 yerli ve yabancı turist gelirken bu sayı 2017 yılında 244 bin 87 yerli ve yabancı turist olarak görüldü.

2018’in ilk 3 aylık verilerine göre ise şehre 45 bin 672 yerli ve yabancı turist geldi. Verilere göre Giresun’da turizm 2017 yılında en üst seviyeye ulaşırken, 2018 yılının ilk 3 aylık rakamları ise rekor kırdı.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci, 2017 yılında yaşanan doluluğun 2018 yılının ilk 3 ayına da yansıdığını söyledi.



Gürgenci, 2018 yılının ilk 3 ayındaki verilerine göre 44 bin 400 yerli bin 272 yabancı turistin Giresun’a geldiğini ifade ederek “Geçen yıl ki verilere baktığımızda Giresun hem tesislerdeki konaklama, hem de tesislere geliş sayıları bakımından pik yapmış durumda” dedi.

2018 yılının Giresun için çok verimli geçeceğini kaydeden Gürgenci, “2018 yılının ilk 3 ayına baktığımızda ise geçen yıl ki verilerin yüzde 20 ile yüzde 50 arasında yükseldiğini görüyoruz. Buda geçen yıla göre çok daha yüksek rakamlara ulaşacağımızı bize gösteriyor. Biz Giresun’da iş adamıyla, sanayicisiyle, restorancısıyla, otelcisiyle bunu istiyoruz. Ben inanıyorum ki 2018 yılı Giresun için çok verimli geçecektir biz buna inanıyoruz çalışmalarımızda bu inanç ile sürüyor” ifadelerini kulandı.

Turizm olgusunu süreklilik kazandırmak istediklerini kaydeden Gürgenci şöyle devam etti:

“Biz turizmin sadece insanların bir ile gelip gittiği bir olgu olarak düşünmüyoruz. Turizm bizim için Giresun’a gelen insanların buradan ayrılırken bir daha gelebilme isteği uyandırması için çaba gösteriyoruz. Tanıtımlarımız da etkinliklerimize bunu ön plana çıkartmak istiyoruz. Biz buraları ziyaret eden, gezen turistlerin aklında güzel bir şekilde kalmak ısıtıyoruz. Buraya tekrar gelmek isteyecekleri olguları onlara yaşatmak istiyoruz.”
Kaynak: İHA