ESOGÜ'de 'Eskişehir Değerleriyle Buluşuyor' Söyleşisi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) İlahiyat Fakültesi ev sahipliğinde Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı ve Din İşleri Yüksek Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Cenksu Üçer’in konuşmacı olarak katılımıyla bir söyleşi düzenlendi.

ESOGÜ'de 'Eskişehir Değerleriyle Buluşuyor' Söyleşisi
Eskişehir Valiliği ve Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Eskişehir Değerleriyle Buluşuyor” projesi kapsamında, İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’ndaki söyleşi Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İlk olarak konuşan Din İşleri yüksek Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Cenksu Üçer, kendisini dinleyen İlahiyat Fakültesi ve İmam Hatip öğrencilerine tavsiyelerde bulunurken, talip oldukları görevlere kendilerini geliştirerek hazırlanmalarını öğütledi. Prof. Dr. Cenksu Üçer başarıya giden yolda sistematik çalışmanın yanında, yabancı dil öğrenmenin önemine de işaret etti.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı, topluma din konusunda hizmet etmenin önemli olduğunu ve ağır bir sorumluluğunun bulunduğunu ama kişiye verdiği hazzın da büyük olduğunu ifade etti.

Osman Tıraşçı da kendisini dinleyen gençlere tavsiyelerde bulunurken, insanların kendilerine yapılan tavsiyeleri hayatın gerçekleriyle yüz yüze gelmeden önemsemesi gerektiğini ve her yaşta alınacak dersler olduğunu kaydetti.

Böyle toplantıları önemsediğini belirten Osman Tıraşçı, gençlere bu tür etkinliklere bundan sonra da katılmaları çağrısında bulundu. Osman Tıraşçı böyle bir söyleşi düzenlediği için Eskişehir Valiliği’ne teşekkürlerini sundu.
Kaynak: İHA