Erzurum'dan Doğu Guta'ya İnsani Yardım

Atatürk Üniversitesi ile Erzurum İHH tarafından toplanan gıda ve giyim malzemeleri, 5 tıra yüklenerek dualarla Suriye'nin Doğu Guta kentine gönderildi Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çomaklı: 'Üniversitenin temel görevi sadece eğitim ve araştırma yapmak değil, aynı zamanda topluma katkı sağlamakla bu tarz organizasyonların içinde bulunmaktır' Erzurum İHH Derneği Başkanı Çankaya: 'İHH, bölgeye 321 milyon doların üzerinde harcama yaptı, 15 bin ton yardım malzemesi ulaştırıldı, 150 binden fazla insanın yaşadığı 6 konteyner kent ve 25 çadır kent kurdu, Reyhanlı'da 990 kişi kapasiteli yetim yaşam merkezini kurdu'

Erzurum'dan Doğu Guta'ya İnsani Yardım
Atatürk Üniversitesi ile Erzurum İnsani Yardım Derneğince (İHH) toplanan 5 tır dolusu gıda ve giyim malzemesi, Suriye'nin Doğu Guta bölgesindeki mağdurlara gönderildi.

Atatürk Üniversitesi ile Erzurum İHH öncülüğünde toplanan gıda maddesi ile kıyafetlerin yüklendiği yardım tırlarının, Doğu Guta'ya gönderilmesi dolayısıyla Rektörlük binası önünde tören düzenlendi.

Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Çomaklı, törende yaptığı konuşmada, komşu ve kardeş Suriye halkı için özellikle Doğu Guta'da göçe zorlanan ve mülteci kamplarına yerleştirilenlere yönelik Erzurum İHH ile yardım kampanyası düzenlediklerini söyledi.

Erzurum İHH Derneğine teşekkür eden Çomaklı, "Üniversitenin sadece bir eğitim kurumu olmadığını gösteren, ümmete ve insanlığa kollarını açan bir tavır sergilediğinizi belirtmek istiyorum. Üniversitenin temel görevi sadece eğitim ve araştırma yapmak değil, aynı zamanda topluma katkı sağlamakla bu tarz organizasyonların içinde bulunmaktır." dedi.

Çomaklı, Doğu Guta'ya 5 tırlık yardım malzemesi gönderdiklerini belirterek "Toplanan 30 ton un, 25 ton makarna, 26 ton su, 13 ton patates sebze ve meyve, 10 ton muhtelif kuru gıda, bin koli hijyen paketi, 115 yatak, 50 ranza ve 100 battaniyeden oluşan 5 tırlık yardım malzemesini Doğu Guta'ya gönderiyoruz. Allah bu hayra vesilen olanlardan razı olsun." diye konuştu.

- 400 bin kişi abluka altında

Erzurum İHH Derneği Başkanı Cumhur Hakkı Çankaya da Suriye'deki iç savaşın başından itibaren sivilleri hedef alan rejimin son 2-3 aydır Doğu Guta'ya saldırılarını yoğunlaştırdığını dile getirdi.

Muhaliflerin kontrolündeki Doğu Guta'da 400 bin kişinin 5 yıldır abluka altında yaşadığına işaret eden Çankaya, "Şimdiye kadar ülkenin kuzeyindeki bölgelere giriş yapan Doğu Gutalıların sayısı 65 bini aştı. Tehcir edilenler çocuk ve kadınlardan oluşmaktadır, 8 yıldır Suriye halkına sahip çıkan necip milletimiz bugün de 'Ya ölüm ya tehcir' kıskacında sıkışmış Doğu Gutalı kardeşlerimize sahip çıkıyor." dedi.

Çankaya, İHH olarak Suriye'deki iç savaşın başlangıcından bugüne kadar 843 personel ve gönüllüyle bölgeye hizmet verdiklerini anlatarak, şunları kaydetti:

"İHH, bölgeye 321 milyon doların üzerinde harcama yaptı, 15 bin ton yardım malzemesi ulaştırıldı, 150 binden fazla insanın yaşadığı 6 konteyner kent ve 25 çadır kent kurdu, Reyhanlı'da 990 kişi kapasiteli yetim yaşam merkezini kurdu. İHH, burada günde 750 bin ekmek üretme kapasitesine sahip fırınlar ve 60 bin kişilik yemek hazırlayabilecek seyyar mutfaklar ile hizmet vermektedir."

Tırlar, konuşmaların ardından yapılan dualarla Suriye'ye gitmek üzere yola çıktı.

Tören sonrası Çomaklı, törene katılan Kocatepe İlkokulu öğrencilerine çeşitli hediyeler verdi.
Kaynak: AA