Dünya Yetimleri Sultangazi'de Buluştu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında 4’üncü Uluslararası Yetim Buluşması ile dünyanın dört bir yanındaki yetimler Sultangazi’de buluştu. Çocuklar, uçurdukları beyaz güvercinlerle tüm dünyaya barış mesajları verdi.

Dünya Yetimleri Sultangazi'de Buluştu
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Sultangazi Belediyesi ve İnsani Yardım Vakfı işbirliğinde düzenlenen 4’üncü Uluslararası Yetim Buluşması ile dünyanın dört bir yanındaki yetimler Sultangazi’de buluştu. Sultangazi Belediyesi Nikah Sarayı’nda gerçekleştirilen programa Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ile Türkiye, Bosna Hersek, Bulgaristan, Kırgızistan, Afganistan, Azerbaycan, Doğu Türkistan, Lübnan, Suriye, Filistin, Makedonya, Burkina Faso gibi ülkelerden gelen yetim çocuklar katıldı.

Çocukların halk oyunu gösterisiyle başlayan program, illüzyon gösterileriyle devam etti. Gösterilerde doyasıya eğlenen çocuklar, Başkan Altunay ile birlikte dünya barışı için beyaz güvercinleri gökyüzüne bıraktı. Farklı renklere, dillere, gelenek ve göreneklere sahip çocuklar, hep bir ağızdan dünyaya barış mesajları vererek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkusunu yaşadı.

“11 ülkeden misafirlerimizle bir araya geldik”

Çocukların 23 Nisan sevincini yaşarken bir yandan da İstanbul’u görme şansı yakaladığını ifade eden Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, "Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm çocuklara armağan ettiği 23 Nisan etkinliklerinde 11 ülkeden misafirlerimizle bir araya geldik. İmkanı olmayan, dar kapsamda hayat süren, yeni yerler görme özlemi belki herkesten daha fazla olan İHH’nın tespit ettiği bu kişileri Sultangazi’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğumuzu bir kez daha ifade ediyorum. 4’üncüsünü idrak ediyoruz, bu çocuklar medeniyetlere ev sahipliği yapmış bu güzel İstanbulumuzu tanıma fırsatı buluyorlar. 23 Nisan etkinliklerinde bu neşeyi, sevinci bizimle birlikte paylaşıyorlar. Onları İstanbul’un en güzel yerlerinde gezdirerek, Sultangazi’deki ormanlarda ağaç dikme kampanyasına katılarak, bir yetim ormanı oluşturarak 4 yıldır devam ettiriyoruz” dedi.



"Barış için göğe güvercin uçurduk”

Türkiye’de dünyanın farklı ülkelerinden birçok çocukla tanıştığını ve bu yüzden çok mutlu olduğunu dile getiren Azerbaycan’dan Zhala Ahmadova, “Barış için göğe güvercin uçurduk. Biz bir millet iki devletiz, o yüzden ben Türkiye’yi çok seviyorum. Türkiye benim canımdır” dedi.

Etkinlikler sayesinde çok eğlendiğini ve Türkiye’yi çok sevdiğini dile getiren Azerbaycanlı Aytan Mammadova da, “23 Nisan çocuk bayramını Türkiye bize de bayram etti. Biz güvercinler uçurduk çocuklarla barış için çocuklar ölmesin, barış gelsin diye” ifadelerini kullandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 24 Nisan’a kadar sürecek olan etkinliklerde çocuklar Sultangazi Kent Ormanı, Miniatürk ve Boğaz turu gibi etkinliklere katılacak, kültürel gezilerle İstanbul’u tanıma fırsatı yakalayacak. Çocuklar ayrıca Sultangazi Şehir Ormanı’na hatıra fidanları dikecek. Programın son gününde yapılacak alışverişin ardından yetim çocuklar ülkelerine uğurlanacak.
Kaynak: İHA