Beyşehir'den Kısa Kısa

Beyşehir'de, Turizm Haftası düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı.

Kutlamalar kapsamında Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi tarafından "turizmde yerel değerler" konulu konferans düzenlendi.

Programın açılışında konuşan Ali Akkanat Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Sezgin, turizm sektörünün önemine dikkat çekerek, "Turizm, hem önemli bir istihdam, hem de gelir getirici özelliği olan önemli bir sektördür. Beraberinde yaklaşık 50 tür sektörü etkileyen bir yönü var." diye konuştu.

Konuşmaların ardından söyleşi bölümünde, "turizmde yerel mutfaklar kültürü", ile "fotoğraflarla doğa turizmi ve Beyşehir" konuları ele alındı.

Sonra Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Fotoğrafçılık Kulübü tarafından hazırlanan "Kadrajda Beyşehir" konulu fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

- TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı

Beyşehir Üzümlü Cengiz Topel Ortaokulunda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı.

Açılışta konuşan Beyşehir Belediye Başkanı Özaltun, ilçedeki silah sanayinin bugün geldiği nokta ile ülke ve yöre ekonomisine sunduğu katkılara dikkat çekti.

Özaltun, gençlerin daha iyi eğitim alabilmeleri için her zaman ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını kaydetti.

Okul Müdürü İsmail Gövercin, bu yıl ikincisi gerçekleştirilen bilim fuarında 20 projenin yer aldığını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılışa, İlçe Mili Eğitim Şube Müdür Vekili Rüştü Beğendi, İlçe Müftüsü Mahmut Çelikoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol, Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Mustafa Akbıyık, Üzümlü Mahallesi Muhtarı Salih Özparlak, kurum amirleri, mahalle sakinleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Kaynak: AA