Ayvalık'ta Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği

5 yıl önce Unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarını yeniden gün yüzüne çıkarmak amacıyla, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü işbirliğinde başlatılan "Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği" Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde yapıldı.

Ayvalık'ta Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı himayesinde, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde başlatılan, Ayvalık Kaymakamlığı başkanlığında Ayvalık Belediye Başkanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü işbirliğinde bu yıl 5.si düzenlenen Ayvalık Kaymakamlığı Geleneksel Çocuk Oyunları yarışmaları 26 Mart-17 Nisan 2018 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

5. Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliğine 13 ilkokul katılırken, oyunlarda sınıflar arası yapılan müsabakalarda 983 öğrenci yarıştı.

Okullar arası müsabakalar eleme usulüne göre gerçekleşirken, yarışmalarda 34 müsabaka yapıldı.

26 Mart 2018 tarihinde başlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Spor Salonunda yapılan turnuvaya katılan ilkokulların 2 - 3 ve 4. Sınıf öğrencileri; ‘Yağ Satarım Bal Satarım’, ‘Mendil Kapmaca’ ve ‘Kaleli Yakan Top’ oyunlarını oynadı.

Önceki gün, Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Spor salonunda Turnuvada derece alan öğrencilere düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Törene Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan, Belediye Başkan yardımcısı Gökay Bacan, Cumhuriyet Baş Savcısı Metin Tokel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Cem Hamzaoğlu, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra çok sayıda veli katıldı.

Turnuvada; 2. sınıflar arasında düzenlenen ‘Yağ Satarım Bal Satarım’ oyununda; birinci Sakarya İlkokulu 2-B sınıfı, ikinci Kıvanç Sarlıcalı İlkokulu 2-A sınıfı, üçüncü Altınova 14 Eylül İlkokulu 2-B sınıfı, dördüncü ise Akçapınar İlkokulu 2-B sınıfı oldu.

3. sınıflar arası düzenlenen ‘Mendil Kapmaca’ oyununda; birinciliği Kıvanç Sarlıcalı İlkokulu 3-A sınıfı, ikinciliği Özel Bahçeşehir İlkokulu 3-A sınıfı, üçüncülüğü Sakarya İlkokulu 3-A sınıfı, dördüncülüğü ise Çamoba İlkokulu 3-A sınıfı kazandı.

Yarışmalarda; 4. sınıflar arası yapılan ‘Kaleli Yakan Top’ oyununda; birinciliği Kıvanç Sarlıcalı İlkokulu 4-C sınıfı, ikinciliği Ayvalık Atatürk İlkokulu 4-D sınıfı, üçüncülüğü Sakarya İlkokulu 4-C sınıfı ve dördüncülüğü Özel Bahçeşehir İlkokulu 4-A sınıfı elde etti.
Kaynak: İHA