Selçuklu'da Çocuklara Yönelik Projeler Öncelikli

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı desteği ile çocuklar için Selçuklu’ya Çocuk Kütüphanesi ve Sosyal Gelişim Merkezi kazandırılacak, 15 okulda “Okuma Köşesi” oluşturulacak.

Selçuklu'da Çocuklara Yönelik Projeler Öncelikli
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, “KOP Okuyor” ve “KOPSOGEP” kapsamında Selçuklu Belediyesi ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak olduğu iki projeye toplam 415 bin TL tutarında destek verecek. Bu finansmanla “KOP’la Okuyorum, Dinliyorum. Hayallerin Zenginleşiyor”, “Geleceğimizi Değerlerimizle Şekillendiriyoruz” projeleri gerçekleştirilecek.

“KOP’la okuyorum, dinliyorum hayallerin zenginleşiyor”

“KOP’la Okuyorum, Dinliyorum. Hayallerin Zenginleşiyor” projesi kapsamında yapılan planlama ile, 15 okulda okuma köşesi ve kitaplık oluşturuldu. Bu kitaplıklarda toplam 1500 kitap yer alacak. Uygulama kapsamında “Bende Bir Yazar Olabilirim” ve “Kitaplarla Buluşuyorum” etkinlikleri düzenlenecek. Etkinlikler kapsamında yerel ve ulusal yazarlar, okullarda öğrencilerle buluşturulacak ve kitap imzalayacaklar. Yukarıpınarbaşı ilk ve ortaokulunda da Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu öğrencilerle sohbet edecek ve kitaplarını imzalayacak. Gerçekleştirilecek etkinliklerde; Yavuz Bahadıroğlu’nun yanı sıra Vural Kaya, Fatma Tutak, Duran Çetin, Melih Tutağ ve Oğuz Saygın sohbet ettikleri öğrenciler için kitaplarını imzalayacaklar.

“Çocuk kütüphanesi Konya’da ilk olacak”

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca desteklenen ve Sosyal Gelişim Merkezi niteliği taşıyan Çocuk Kütüphanesi için projelendirme çalışmaları devam ediyor. Uygulama kapsamında; Kitaplıklar, okuma alanları, zeka oyunları alanı, kültür-sanat etkinlik alanları, bireysel oyun alanları, drama alanları oluşturulacak. Kütüphane bünyesinde görme engellilerin de yararlanabileceği sesli masal ve hikayelerin dinlenip izlenebileceği mekanlarda yer alacak.

“Geleceğimizi değerlerimizle şekillendiriyoruz”

Dezavantajlı öğrencileri merkeze alan; öğrenci, öğretmen, velileri kapsayan toplumsal kaynaşmayı sağlamaya yönelik faaliyetleri içeren bu proje ile Selçuklu ilçesinde bulunan özel eğitim sınıfı olan 24 okul ve 9 köy okulu, 2 sevgi evi, 8 emekli konağı gönüllü öğrenciler tarafından ziyaret edildi. Ziyaret edilen okullar, sevgi evleri ve emekli konaklarında, dezavantajlı öğrencilerin ve yaşlıların durumuna uygun etkinlikler, görevli öğretmenler ve öğrencilerle birlikte uygulandı. “Geleceğimizi Değerlerimizle Şekillendiriyoruz” projesi kapsamında yer alan “Yaşam Birlikte Daha Güzel”, “Değerler Takımı’nı İzliyorum, Daha Duyarlıyım”, “Kaynaşmanın Yolu Bilinçlenmekten Geçer”, “Problemin Çözümü Bende”etkinlikleri yer alıyor.
Kaynak: İHA