Şehit Korucunun Duygu Yüklü Görüntüsü

Siirt PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen güvenlik korucusu Sıddık Ertan'ın, Kürtçe türkü söylerken çekilmiş görüntüleri ortaya çıktı.

Siirt'te şehit düşen 6 güvenlik korucusundan Sıddık Ertan'ın, Kürtçe türkü söylerken çekilmiş görüntüleri ortaya çıktı.

Yol yapım çalışmasında emniyeti sağlayan güvenlik güçlerine PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen hain saldırıda şehit olan 7 çocuk babası 45 yaşındaki Ertan'ın yaklaşık 5 yıl önce yerel Siirt Kanal 56 kanalında yayımlanan görüntülerinde Kürtçe türkü seslendirmesi yer alıyor.

Ertan'ın 26 yıllık görevinin ardından 678 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında emekli olmak için dilekçe verdiği ancak "Arkadaşlarımı yalnız bırakamam." diyerek dilekçesini bir gün sonra geri çektiği belirtilmişti.

Ormanardı köyü mevkisindeki yol yapım çalışmasında emniyeti sağlayan güvenlik güçlerine PKK'lı teröristlerce 30 Mart'ta gerçekleştirilen saldırıda güvenlik korucuları Abdullah Yüztaş, Mehmet Eren, Mehmet Oktay, Sıddık Ertan, Seyfettin Başkurt ve Nevzat Gökçe ile Jandarma Uzman Onbaşı Emre Dut şehit düşmüş, 3 güvenlik korucusu ve 3 asker yaralanmıştı.

Saldırının ardından bölgede başlatılan geniş çaplı operasyonda 5 terörist etkisiz hale getirilmişti.
Kaynak: AA