SDÜ 'Keşif Isparta' Bahar Dönemi Gezilerine Kovada'dan Başladı

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) ’Keşif Isparta’ 2018 yılı bahar dönemi seyahatleri, Kovada Milli Parkı gezisi ile başlayarak, Doğa Tarih Müzesi, Sütçüler Yazılı Kanyon ve Süleyman Demirel Demokrasi Müzesi gezileri ile devam etti.

SDÜ 'Keşif Isparta' Bahar Dönemi Gezilerine Kovada'dan Başladı
SDÜ’de ’Keşif Isparta’ doğa, tarih, kültür, uygarlık gezi rotaları başladı.

SDÜ öğrencileri, Spor Bilimleri Fakültesi, Dağcılık ve Arama Kurtarma- İlk Yardım Araştırma ve Uygulama Merkezi Eğitmeni Alper Yaman koordinatörlüğünde Kovada Milli Parkı’nı gezdi. Üniversite öğrencileri, rota üzerinde yer alan Eğirdir Gölü’nün eşsiz enginliğinde baharın kokusunu ve renklerini yaşadılar. Türkiye’nin en büyük ikinci tatlı suyu havzası olan Eğirdir Gölü’nün kıyı kenar çizgisinde gün içerisinde ’7 Renk’ alan doğayı izlediler.

’Keşif Isparta’ projesine dahil olan SDÜ öğrencileri ilk önce Kovada Gölü Milli Parkı’nda, 30 dakika süren 1.5 kilometrelik rotada ’Doğa yürüyüşü’ etkinliği gerçekleştirdiler. Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü’nün açtığı Doğa Müzesi’ni gezdiler. Türkiye’nin korunan alanları statüsünde olan Kovada Gölü Millî Parkı’nın habitatı hakkında bilgi edinen öğrenciler, yüksek oksijen, yeşil, mavi ve yaban hayatının sesleri, renkleri, kokuları, tatları içerisinde doyumsuz dakikalar geçirdiler.

Sütçüler Yazılı Kanyon gezisi

’Keşif Isparta’nın ikinci durağı ise Sütçüler ilçesi sınırları içerisinde yer alan Yazılı Kanyon Tabiat Parkı oldu. 12 endemik bitki türünün yaşam alanı olarak bilinen Yazılı Kanyon’da SDÜ öğrencileri tarafından doğa yürüyüşü gerçekleştirilerek, bölgedeki bitkiler, yaban hayatı gözlemlediği kaydedildi.

Süleyman Demirel Demokrasi Müzesini gezdiler

“Keşif Isparta” projesinin Pazar günkü durağı ise Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi oldu. Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi’nde incelemelerde bulunan öğrenciler, 17 bin metrekarelik yerleşkede, 6 bin metrekare kapalı alanı olan ve Türkiye’nin yakın tarihinin tanığı 6 milyon 400 bin objenin sergilendiği müze hakkında bilgi aldı.
Kaynak: İHA