Samsun Büyükşehir Belediyesi Faaliyetleri

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, Çarşamba ilçesinin kırsal kesimindeki üç mahallenin içme suyu ihtiyacının sona ereceğini bildirdi.

Demircioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Selimiye, Porsuk ve Şeyh Güven mahalleleri içme suyu inşaatının 3 milyon 500 bin liraya mal olacağına kaydetti.

Söz konusu üç mahallede 22 kilometrelik içme suyu hattının tamamlandığını vurgulayan Demircioğlu, "Bu yerleşim yerlerinde, içme suyu depoları ile terfi binasının inşaat çalışmaları ise, yoğun tempoda devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

Samsuna bağlı ilçelerin kırsal bölgesindeki mahallelerin içme suyu sorununu çözmek için göreve talip olduklarına işaret eden Demircioğlu şunları kaydetti:

"Kırsaldaki mahallelerin içme suyu sorununu çözmek için, çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu mahallelerin içme suyu sorununu çözmek için, elimizi taşın altına koyduk. Kırsal bölgelerde, yıllardır içme suyu hasreti çeken, vatandaşlarımızın derdine derman olmak için ne gerekiyorsa yapmaya da kararlıyız. Selimiye, Porsuk ve Şeyh Güven mahallelerindeki içme suyu inşaatı 5 Eylül 2017 tarihinde başlamıştı. Bu projeyi 5 Eylül 2018 tarihine kadar tamamlamayı hedefliyoruz."

Proje kapsamında, 2 adet 50 metreküp içme suyu deposu, 1 adet 100 metreküp içme suyu deposu ile 1 adet sondaj binasının yapıldığı kaydedildi.

Kaynak: AA