Mardin'in Çehresi Yenileniyor

Mardin Büyükşehir Belediyesi şehrin güzelleşmesi için yeni projelere imza atıyor. Mayıs ayında düzenlenecek 4 büyük organizasyon uluslararası platformda görücüye çıkacak olan kentte çevre düzenlemeleri aralıksız devam ediyor.

Mardin'in Çehresi Yenileniyor
Mardin’de alt yapı, üst yapı, sosyal sorumluluk, sanat ve spor projeleriyle kentin çehresine yenilikler katan Büyükşehir Belediyesi Kızıltepe ilçesinde de çevre düzenlemelerine başladı.

İl genelinde tüm ilçelerde çevre düzenlemeleri tüm hızıyla sürerken Mardin’de turizm hareketliliği de bahar aylarının gelişiyle başladı.

Tarihi İpekyolu üzerinde yer alan refüj ve köprülü kavşağın yenilenmesi için çaba gösteren belediye, kavşak düzenlemesi ile şehrin giriş ve çıkışlarına yaptığı estetik dokunuşlarla turizme kapılarını açmaya başladı.

Mayıs ayında 4 büyük dev organizasyona ev sahipliği yapacak Mardin, Dünya Şampiyonası Parkour freestyle Serbest Koşusu, Uluslararası 2. Tour Of Mesopotamia Bisiklet Turu, Uluslararası Dağ Bisiklet Cup C2, 3. Foto Maraton Yarışması ve Uluslararası Uçurtma Festivali ile uluslararası platformda görücüye çıkacak.

Mardin günden güne ilgi kazanan bir şehir”

Şehrin girişlerinde yapılan değişiklikler hakkında bilgi veren Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, “İlimize gelenler şehrimizin güzelliğini girişlerinden itibaren hissetmeye başladılar. Kadim şehrimiz Mardin güzellikleriyle günden güne ilgi kazanan bir şehirdir. Her yıl yüzbinlerce turistin akın ettiği şehrimiz gelecekte daha güzel konumlara gelecektir. Yerli ve yabancı ziyaretçilerin hayran kaldığı Mardin’de şehir girişlerinin de görsel anlamda güzel olması için çaba veriyoruz. Bu nedenle 147 bin ağaç dikiminin yanı sıra, orta refüjlerin çiçeklendirilmesi, ışıklandırma çalışmaları ve peyzaj çalışmaları yapıyoruz. Kızıltepe ilçemizde yer alan Şanlıurfa ve Nusaybin ve Artuklu’ya bağlantı veren kavşağımızda da değişimi gerçekleştirdik. Kavşağımıza yaptığımız çalışmanın akabinde kötü görüntüler tamamen sona erdi. Artık ilimize gelen herkes değişim ve görsel öğelerle Mardin’e daha fazla hayranlık duyacaktır. Şehrimizde gelişim ve değişimle vatandaşlarımızın mutlu olmalarını sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA