İzmir'deki Vanlılardan Ayran Aşı İkramı

Van’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü sebebiyle 2 Nisan’ı "Vanlılar Günü" olarak kutlayan Vanlılar, İzmir’de ayran aşı ve lokma ikramında bulundular.

İzmir'deki Vanlılardan Ayran Aşı İkramı
Konak Meydanında düzenlenen etkinliğe Ege Vanlılar Federasyonu üyeleri, federasyona bağlı 9 derneğin yöneticileri, İzmir’de yaşayan Vanlı vatandaşların yanı sıra CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İzmirli vatandaşlar katıldı.

Kurulan stantta hem davetlilere hem de İzmirli vatandaşlara Van’a has ayran aşı çorbası ikram edildi. Bu arada, şehit düşen Mehmetçiklerimizin hayrına lokma döktürüldü.

Ege Vanlılar Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Gürbüz yaptığı açıklamada, "Van’ın kurtuluşunun 100. yılı dolayısıyla Van’da, bütün ülkede, hatta ülke dışında 2 Nisan’ı ’Vanlılar Günü’ olarak kutluyoruz. Federasyonumuza bağlı 9 derneğin katılımıyla ayran aşı ve lokma etkinliğimiz oldu bugün. Ayran aşı Van’a ait bir çorbamız. İzmir’deki hemşehrilerimize bu çorbayı ikram ederken aynı zamanda Kurtuluş Savaşı’ndan başlayarak günümüze kadar ülkemizin savunmasında şehit olan bütün şehitlerimizin hayrına lokma döktürdük. İzmir’de bu etkinliklerimiz bundan sonra da devam edecek." dedi.

5 Nisan’da Bornova’da kahvaltı düzenleyeceklerini belirten Gürbüz, "Kahvaltıda Van sofrası kuracağız. Bu etkinliklerimize Van sevgisi olan, ülke sevgisi olan, vatan sevgisi taşıyan, birlikte yaşama alanı oluşturmuş tüm halkımız davetlidir." diye konuştu.

Kaynak: İHA